Már ukrán halálos áldozatokról és sebesültekről is hírt adtak az orosz invázió nyomán

Már ukrán halálos áldozatokról és sebesültekről is hírt adtak az orosz invázió nyomán

Az ukrán rendőrség alapján a BBC arról számolt be, hogy már legalább nyolcan meghaltak a robbantások után Ukrajnában csütörtök reggel, miután Vlagyimir Putyin különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el, majd Oroszország teljes körű támadást indított ellene.

Az ukrán belügyminisztérium egy tisztségviselője szerint nyolcan meghaltak és kilencen megsebesültek az Ukrajnát ért orosz csapásokban, az illetékest a Reuters hírügynökség idézte. Az ukrán média szerint több polgári sebesültről is érkezett jelentés.

A Kijev környéki Brovari településen lévő katonai városban a légicsapások következtében tűz ütött ki több épületben, az előzetes információk szerint egy személy életét vesztette, hatan sérüléseket szenvedtek. Az MTI beszámolója szerint a Donyeck megyei Mariupolban egy gyermek és három felnőtt sebesült meg. Más források szerint egy ember halt meg, és kettő megsebesült.

Ezenfelül a Reuters hírügynökség a rendőrségre hivatkozva eközben arról is ír, hogy már fegyvereket osztanak szét a katonai veteránoknak Ukrajnában, válaszul Oroszország fellépésére.

Frissítés: már a húszat is meghaladta az áldozatok száma

Az előzetes információk alapján meghaladta a húszat az Ukrajnát csütörtökön ért orosz csapások halálos áldozatainak és sebesültjeinek a száma - közölte Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója a Facebookon.

Herascsenko megerősítette a Kijev környéki Brovari településen történteket.

Légitámadás érte a dél-ukrajnai Odessza megyében lévő Pogyilszk települést, ahol ennek következtében hatan meghaltak, heten megsebesültek és 11-en eltűntek. Az északkeleti Szumi megyében lévő konotopi járásban tűz alá került egy személyautó, egy gyermek és egy nő sérült meg.

A tanácsadó felsorolt még több olyan katonai objektumot az ország különböző részein, amelyeket a belügyminisztérium operatív szerveinek értesülései szerint csapás ért, valamint egy hidat, azonban a személyi áldozatokról nem adott közre több információt.

Az ország középső részében lévő Cserkaszi megyében, Umany település központjába csapódott be egy orosz lövedék, aminek következtében egy ember életét vesztette és legalább öten megsebesültek - közölte Olkeszandr Szkicsko, a megye kormányzója. Az umanyi járásban, egy ottani laktanya körzetéből elkezdték evakuálni a lakosokat - tette hozzá a tisztségviselő.