Hadházy szerint fenyegetés miatt döntött úgy a Momentum, hogy nem lehet a frakciójuk tagja

Hadházy szerint fenyegetés miatt döntött úgy a Momentum, hogy nem lehet a frakciójuk tagja

Az RTL Híradótól tudta meg Hadházy Ákos, hogy nem ül be a Momentum frakciójába. A csatorna azt követően kereste fel a politikust, miután az Alfahír pénteken a Momentumtól megtudta, hogy "Hadházy Ákossal a jövőben nem egy frakcióban fognak a NER lebontásán dolgozni, de közösen szeretnének értékalapon, ügyek mentén továbbra is együttműködni, ahogyan ezt tették az elmúlt években".

Meglepett és szomorú voltam emiatt a döntés miatt, hiszen a következő négy évben a legfontosabb ellenzéki feladat az, hogy kiharcoljunk tisztességes választásokat

- nyilatkozta az esettel kapcsolatban az RTL-nek Hadházy, aki szerint a döntésük oka fenyegetés vagy valamilyen más megfontolás lehet. Ennek ellenére sok sikert kívánt a pártnak.

A párt döntésére azért kerülhetett sor, mert Hadházy dühös lett, amiért Fekete-Győr Andrásék csütörtökön bejelentették, mégis részt vesznek a Parlament alakuló ülésén annak ellenére, hogy korábban Hadházyhoz hasonlóan ők is bojkottról beszéltek. Akkor az Alfahírnek úgy fogalmazott Hadházy, hogy "ennek a döntésnek a következménye, amit most hozott a Momentum, gondolkodást igényel. Én azt tudom most mondani, hogy egyébként maga a frakciótagság is számomra egy elméleti jelentőségű, nem túl jelentős valami volt".

Azzal, hogy Hadházy nem ül be a Momentum soraiba, a párt tíz tagú frakcióval kalkulálhat, így valószínűsíthetően Hadházy távozásával több millió forint támogatástól esnek el, másrészt a parlamenti pozíciók elosztása szempontjából sem lényegtelen a frakciók közti sorrend.