Orbán Viktor titokban havi 650 ezres fizetésemelést adott a minisztereinek

Orbán Viktor titokban havi 650 ezres fizetésemelést adott a minisztereinek

Milyen kedves gesztus a doktorminiszterelnök úrtól így infláció idején.

Orbán Viktor 33 százalékkal megemelte a miniszterek fizetését, így az eddigi 1,9 millió forint helyett az új kormány hivatalba lépése óta már több mint 2,6 millió forintot keresnek – írja az rtl.hu.

Mint ismert, a parlament  még júniusban fogadott el egy olyan törvénymódosítást, ami nemcsak Orbán Viktor fizetését emelte meg, de egyúttal az ő döntésére bízta, hogy mennyi fizetést ad a kormánya tagjainak és az államtitkároknak. Ráadásul eltörölték a fizetési plafont is.

Megszavazták: majdnem dupla fizetést kap mostantól Orbán

133 igennel, 51 nem ellenében megszavazták azt a salátatörvényt, amivel az „összehangolt védelmi tevékenység" bevezetése mellett Orbán Viktor fizetését is megemelték. A miniszterelnök az új törvény szerint bruttó 3,5 millió forintot fog keresni az eddigi 1,5 millió helyett, emellett pedig havi bruttó 1,3 millió forintra jogosult képviselői alapfizetés jogcímén, így összesen 2,8 millió helyett 4,8 millió lesz a jövedelme.

Az RTL egyébként többször kérte a kormányt, hogy adják ki a miniszterek fizetései adatait – eddig hiába. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a július 7-i kormányinfón az RTL Híradó kérdésére azt mondta, hogy két miniszter, Nagy Márton és Csák János havi ötmillió forintot kap a munkájáért, de „a többiek maradtak ott, ahol voltak”.

A kormány oldalára feltöltött dokumentumok viszont mást mutatnak, e szerint

1,9 millió helyett az új kormány tagjai 2,6 millió forintot keresnek.

Az előző kormányban az 5 millió forintot kereső Süli János és Mager Andrea kivételével havonta bruttó 1,979 millió forintot kaptak a miniszterek a munkájukért.

Május 25-től viszont 2,633 millió forintra nőtt a fizetésük.