Átadták a felújított Lánchidat, a gyalogosoknak még várniuk kell rá

Átadták a felújított Lánchidat, a gyalogosoknak még várniuk kell rá

Tizennyolc hónappal a lezárása után mától szabad az út a Lánchídon a BKK járataival, a taxival, a kerékpárral, a motorkerékpárral és a segédmotoros kerékpárral közlekedők előtt. Az átkelő korszerűsítése többek között a járdaépítéssel folytatódik, ezért gyalog csak a felújítás utolsó szakaszának befejezése után, várhatóan 2023 őszén lehet átkelni rajta – olvasható a BKK közleményében.

A gyalogos átkelő átadásáig azonban a BKK buszaival a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között – mindkét irányban – díjmentesen lehet utazni. 

Karácsony Gergely főpolgármester a Lánchíd pénteki útpályamegnyitása alkalmából rendezett sajtóeseményen „Magyarország újkori történetek egyik legbonyolultabb, legösszetettebb beruházásának” nevezte a felújítást, amihez a nyolcvanas évek óta „nem nyúlt senki”, miközben a kétezres években minden évben elhangzott, hogy „a felújítása nem tűr halasztást”.

A főváros tervei között szerepel egyébként, hogy a végleges felújítást követően csak gyalogosok, biciklisták és busszal utazók vehessék ismét birtokba Budapest legrégebbi hídját. A Lánchíd végleges forgalmi rendjéről 2023 nyarán döntenek, Karácsony ígérete szerint kikérik majd a budapestiek véleményét.