149.539.618.577 forint - ennyi tegnapig a Star Wars 7 becsült jegyárbevétele világszerte

Minden idők legnagyobb nyitó hétvégi jegyárbevételét, 238 millió dollárt (68,6 milliárd forintot) hozott a Star Wars - Az ébredő Erő az észak-amerikai mozikban a Disney becslései alapján.
 
Az új rekorddal a Jurassic park idei 208 millió dolláros, idén nyáron felállított csúcsa dőlt meg. A Star Wars-sorozat hetedik része, melyre tíz évet kellett várni, a világ jegypénztárainál összesen 517 millió dollárt hozott a Variety és a Box Office Mojo adatai alapján. 
 
 
Az észak-amerikai jegyárbevétel már a bemutató napján is óriási volt (természetesen minden idők legnagyobbja), 57 millió dollár (16,5 milliárd forint).
 
Ez globálisan a második legerősebb nyitó hétvége, az első 525 millióval a Jurassic park idei epizódja volt, de az utóbbit a kínai mozik az észak-amerikaiakkal egy időben mutatták be, míg az Star Wars-részt csak január 9-től vetítik Kínában. A vetítésekre persze rajongók sokasága öltözött jedinek, sith-nek, rohamosztagosoknak vagy robotnak.
 
 
Az első napi rekordot az amerikai és a kanadai mozikban eddig az utolsó, 2011-ben bemutatott Harry Potter-epizód tartotta 43,5 millió dollárral.
 
Európában a film az első napon 14,1 millió dollárt (4,1 milliárd forintot) keresett; forgalmazását néhány európai országban, köztük Franciaországban, Olaszországban, Svédországban és Belgiumban kezdték meg csütörtökön, egy nappal az észak-amerikai premier előtt.