16 éves, de már rászolgált a verésre

Megkísérelte kitépni a 69 éves néni kezéből a táskáját, ezért a 16 éves fiú meglökte a sértettet, aki ettől elesett és beverte a fejét a járdába.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú gyanúsított 2015. június 8-án 20 óra körüli időben Kerepes, Hársfa utcában megkísérelte kitépni a 69 éves sértett kezéből a táskáját, azonban az idős asszony azt nem engedte el.

Ekkor a 16 éves fiú meglökte a sértettet, aki ettől elesett és beverte a fejét a járdába.

A gyanúsítottnak így sikerült megszereznie a táskát, majd elmenekült a helyszínről. Az idős asszony az esés következtében – az elsődleges orvosi vélemény alapján – 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.
 
A kistarcsai és a gödöllői rendőrök a bejelentést követően azonnal megkezdték az adatgyűjtést és a tanúk kihallgatását, melynek eredményeként azonosították a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi fiatalt. A gödöllői rendőrök a fiút a bűncselekményt követő néhány órán belül a lakásában elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók ezt követően őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2015. június 11-én elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.
 
Ellene a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.
 
[[nid:169836]]