Letartóztathatják azt a férfit, aki fegyvert rántott az 1-es villamoson

Letartóztathatják azt a férfit, aki fegyvert rántott az 1-es villamoson

Rászóltak a férfira a villamoson, hogy ne hallgassa hangosan a zenét, erre elővette a gáz-riasztó fegyverét és megtöltve az utastársára célzott; a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a garázdasággal gyanúsított férfi letartóztatását indítványozza - írja a portálunknak is eljuttatott közleményében a Fővárosi Főügyészség. 

A megalapozott gyanú szerint egy 53 éves férfi hétfőn a délelőtti órákban felszállt a III. kerület Szentlélek tértől a Vörösvári út irányába közlekedő 1-es villamosra, az Árpád hídnál. A férfi kezében egy hangszóró volt, amiből hangosan szólt a zene, emiatt egy nő rászólt, hogy halkítsa le a vagy szálljon le.

A terhelt összeszólalkozott a nővel, majd elővett egy gáz-riasztó pisztolyt, azt megtöltötte és a nő fejére célozva fenyegető kijelentést tett.

Ez a kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a villamos utasaiban megbotránkozást és riadalmat keltsen - írja az ügyészség.

Az óbudai rendőrök perceken belül elfogta a férfit és gyanúsítottént hallgatták ki fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A Budapesti II. és III. kerületi Ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, figyelemmel arra, hogy megalapozottnak látja annak a veszélyét, hogy a férfi ismét hasonló bűncselekményt követ el.