Így köszöntötték a politikusok a választási évet

Elszántan, reménykedve, receptekkel.

Az LMP társelnöke és miniszterelnök-jelöltje volt az első, aki boldog új évet kívánt. Facebook-oldalán már december 30-án megjelent az erősen kampányízű videó, amelyben reményét fejezi ki, hogy 2018-ban sikerül átlépnie a magyar politikának a 21. századba, maga mögött hagyva 27 év rossz döntéseit.

"A korszakváltás egy karnyújtásnyira van tőlünk."

Karácsony Gergely, jelenleg az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje (ki tudja még, mit hoz a következő négy hónap) szintén videóval köszöntötte az új évet. Egy cicát simogatva próbált békességet sugározni, és mondandója is ezt üzente, hogy a választás az állandó harc helyett elhozhatja a békét a közéletben.

"Boldog új Magyarországot kívánok mindannyiunknak!"

Gyurcsány nem videózott. Annyit mondott csak, hogy örül a tábora bővülésének és jövőre összehozzák Magyarországot. Jelentsen is ez bármit. Az utolsó óévi posztja mégsem ez volt az egykori miniszterelnöknek. Talán érzi, hogy az a tábor mégsem bővül annyira, így a politika mellett a gasztrooldalára is nagy hangsúlyt fektet. A Napiferi receptoldalon még van négy óránk, hogy szavazzunk mit eszünk az új év első napján.

Molnár Gyula annyira visszafogta gondolatait, hogy inkább nem is fűzött hozzá semmit a marketingstáb által elkészített köszöntő képhez.

 

Vona Gábor volt a legaktuálisabb. Ő tényleg kivárta az új évet, hogy közzétegye jókívánságait. Nem sokkal éjfél után jelent meg a határozottságot sugalló poszt, amiben közli, hogy pártja felkészült a választási évre. Mivel a külföldi sajtó már szinte napi szinten követi a Jobbikot, angolul is boldog új esztendőt kívánt mindenkinek.

A legerősebb ellenzéki párt vezetője azért évértékelő gondolatait is közzé tette az év utolsó napján. Kiemelte, hogy bár nagy kihívás talpon maradni, mikor az ellenfél az iszapba rántana, de ki kell tartani, mert a Jobbik nem csak a Fideszt, mint pártot, hanem a Fideszt, mint mentalitást is le szeretnék váltani.

"A korrupt, hazug, pökhendi és gátlástalan politikai stílust. Helyébe a méltóságot, felelősséget, egyenességet és tisztakezűséget kell állítanunk."