Drága volt Hoppál konnektoros akciója, félmilliós bírságot kapott a fideszes jelölt

Drága volt Hoppál konnektoros akciója, félmilliós bírságot kapott a fideszes jelölt

A kormánypárti képviselőnek nem tetszett, hogy a sajátjától eltérő állásponttal is találkozik. Kihúzta a dugót. A választási bizottságnál pedig a gyufát!

Ötszázezer forint bírság megfizetésére kötelezte a választási bizottság Hoppál Pétert, Baranya megye 2-es választókerületének Fidesz–KDNP színekben újrainduló országgyűlési képviselőjelöltjét, amiért kihúzta a kábelt az ellenzéket népszerűsító LED-falból Pécs főterén hétfőn.

Idegállapotba jött: kihúzta az ellenzéki LED-fal kábelét Pécs főterén a fideszes Hoppál Péter

Mint arról beszámoltuk, Zay-keltésnek nevezett akció keretében 30 billegő, azaz kétesélyes körzetben hangosbemondóval felszerelt autókkal kampányol az ellenzéki összefogás, hogy így játsszák ki a cenzúrát. Az Egységben Magyarországért kocsikon kívül LED-falakat is kihelyezett több vidéki városban, melyeken az ellenzék három legfontosabb üzenetét sugározzák, és videókat játszanak le folyamatosan.

A Baranya megyei 1. számú országgyűlési választási bizottság csütörtökön meghozott, a gov.pecs.hu internetes oldalon olvasható határozatában azt írták, hogy a képviselő hétfői tettével megsértette a választási eljárásról szóló törvénynek a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményeiről szóló paragrafusát.

Hoppál Pétert ötszázezer forint bírság megfizetésére kötelezték és eltiltották a további jogsértésektől. A határozat ellen három napon belül lehet fellebbezni.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A parlamenti választáson közös jelölteket állító ellenzéki pártok képviseletében Mellár Tamás (Párbeszéd) és Szakács László (DK) országgyűlési képviselők – akik Baranya megye 1. és 2. számú választókerületében jelöltként indulnak – egy keddi sajtótájékoztatón tisztességtelen kampányeszközök alkalmazásával vádolták Hoppál Pétert és további eljárásokat helyeztek kilátásba a kormánypárti képviselő egy nappal korábbi tette miatt.

(MTI)