40 év, 40 érv címmel indít kampányt a Jobbik a férfiak nyugdíjba vonulását segítendő

A férfiakat is illesse meg a nyugdíjba vonulás lehetősége 40 munkaév után!

Országos akciót indított a Jobbik annak érdekében, hogy negyven ledolgozott év után a férfiak is nyugdíjba mehessenek – jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Stummer János, a párt alelnöke.

Arra kérik az érintetteket, hogy postai vagy elektronikus levélben (40ev40erv@jobbik.hu) írják meg személyes történetüket, benne azt, miért támogatják a kezdeményezést, valamint hogy milyen munkakörülmények között dolgoztak le négy évtizedet és az milyen hatással volt egészségükre – ismertette az ellenzéki politikus.

A 40 év, 40 érv elnevezésű akció végén negyven ilyen beszámolót tesznek majd le az Országgyűlés asztalára, szembesítve velük a felvetést hosszabb távon is elutasító kormányoldalt – mondta.

Hangsúlyozta: Magyarországon a férfiak átlagosan hat-hét évvel kevesebbet élnek, mint a nők, háromötödük a nyugdíjkorhatár elérése előtt meghal, a hatvanévesnél idősebbek negyven százaléka pedig valamilyen krónikus betegséggel küzd. Ha negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehetnének, akkor élvezhetnék a nyugodt és biztonságos időskort, helyükre pedig fiatalokat állíthatnának munkába – emelte ki.

A férfiaknak nem jár negyven év munka után a nyugdíj

Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján az N1TV kérdésére azt mondta:"Ha a férfiaknak és a nőknek is bevezetnénk a nők 40-t, vagy akkor a férfiak 40-t, akkor az annyit jelentene, hogy jelentősen lecsökkentenénk a nyugdíjkorhatárt. Lehet ez a Jobbiknak a programja, én ezzel nem tudok egyetérteni, semmilyen módon nem megalapozott, és nem támogatható."