431 millióért kapnak új autókat a fejesek

Mintegy kéttucatnyi államtitkár kapott vadiúj Škoda Superbet, miközben eddig alig négyéves hasonló járgányokkal furikáztak.

Az tény, hogy a jelenlegi kormányzat nem fukarkodik a közpénzekkel, ha gépkocsik beszerzéséről van szó.  Összesen 42 kocsit szereztek be még májusban: 26 Superbet, 8 Octaviát, az autókat a helyettes államtitkárok kapták. A leadott autók, pedig a helyettes-államtitkároknak, és a miniszterbiztosoknak az utazását fogja biztosítani ezután.

Vettek továbbá még 8 VW Multivant is. Így összesen 431 millió forintot költöttek a Porsche Hungariánál. A 180 lóerős VW Multivanoknak szépen megkérik az árát, a kereskedések adatai szerint 15–22 millió forintba kerülnek.

Érdemes megemlíteni, hogy Habony Árpád is egy ilyen, bizonyára állami VW Multivant hajtott még áprilisban.  Az index derítette ki, hogy Orbán Viktor tanácsadójaként tevékenykedő hivatalosan munkanélküli Habony által vezetett fekete Volkswagen Multivan NAE-045-ös rendszáma nem szerepel a Magyarország.hu rendszámnyilvántartásában.  Azóta sem tudni kié az autó.