A NER-kedvenc 4iG nem bír leállni, az Invitechet is bekebelezi

A NER-kedvenc 4iG nem bír leállni, az Invitechet is bekebelezi

Mint azt néhány napja megírtuk, az állami távközlési szuperholding, a 4iG a következő két évben tőkeemelést és brutális mértékű, 400 milliárdos vállalati kötvénykibocsátást hajthat végre. Elég gyanúsnak tűnt, hogy valami nagy vásárlásra készülnek, és nem is tévedtünk.

Valamit megint be fog kebelezni az állami távközlési szuperholding: 400 milliárdos kötvénykibocsátásra készülnek

Mészáros Lőrinc barátjának, Jászai Gellértnek az érdekeltsége, a 4iG ismét valami nagy dologra készülhet. Ugyanis a portfolio.hu beszámolója szerint újabb napirendi ponttal egészítették ki a 4iG szeptember 30-án megtartandó rendkívüli közgyűlésének napirendjét, a vállalat a következő két évben tőkeemelést és brutális mértékű vállalati kötvénykibocsátást hajthat végre.

Friss hírek szerin ugyanis adásvételi szerződést kötött a mai napon a 4iG a ciprusi bejegyzésű Rotamona Limiteddel, az Invitech ICT Services és leányvállalata, az InviTechnokom megvásárlásáról – írja cikkében a Portfolio.

Az Invitech Magyarország egyik vezető telekommunikációs és infrastruktúra megoldásszállító vállalata. Az ügylet a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulását követően zárulhat majd.

A lap megjegyzi: a két évtizedes múltra visszatekintő több, mint 600 munkavállalóval rendelkező Invitech a nagy átviteli kapacitású optikai gerinchálózatok, valamint a piaci szereplők részére biztosított nagykereskedelmi szolgáltatások terén az egyik vezető nagyvállalat Magyarországon. A társaság komplex infokommunikációs szolgáltatásokat nyújt több mint 5 000 vállalati, intézményi és nagykereskedelmi ügyfelének.

Portfóliójába szélessávú üzleti internet, adatközponti, IT-biztonsági és felhő megoldások, valamint hang- és IT-szolgáltatások egyaránt beletartoznak.

Az Invitech 11 határátlépő ponttal rendelkező, összesen 11 000 kilométeres országos lefedettségű saját optikai hálózata a második legnagyobb hazánkban. A társaság 23 000 végfelhasználó IT-eszközeit üzemelteti, öt saját adatközponttal rendelkezik, infrastruktúra szolgáltatásait pedig az összes hazai mobilszolgáltató igénybe veszi.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, együttműködési megállapodást kötött Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a 4iG Nyrt, amely a gyakorlatban azt jelenti, hogy ez utóbbi többségi tulajdont szerez az eddig állami tulajdonban lévő Antenna Hungária Zrt.-ben, így Jászai Gellérték egyesítik a 4iG a távközlési portfólióját az állami céggel, létrehozva egy új szuperholdingot.