5 bizonyíték arra, hogy a Fidesz mégsem aggódik a magyar családokért

Nem kellett hozzá nagy oknyomozás, elég volt az elmúlt hét híreit átolvasni.

A trükk ügyes, a recept a következő: nyújts be egy olyan indítványt, amelyről tudod, hogy nem kapja meg a kétharmados többséget, majd tetszelegj Magyarország (Európa? Föld? Univerzum?) megmentőjeként, és szörnyülködj azon, hogy a magyar családok biztonsága egyedül csak neked fontos.

Mivel az Alaptörvény-módosítás és a terrorveszély-helyzetre való reagálás olyan távol áll egymástól, mint a részeges Makó Jeruzsálemtől, ezért inkább mi is most a magyar családok biztonságával törődtünk, és megnéztük, hogy az elmúlt egy héten mennyire ment ez az Orbán-kormánynak.

1. A magyar családok biztonságos tömegközlekedése

Minden bizonnyal aggódva olvasta kormányunk minden tagja hétfői cikkünket, amelyben megjósoltuk, hogy az elővárosi közlekedés kiszervezésével jelentős járatritkítások, valamint brutális létszámleépítés várható. A kormány és a főváros között feszülő harc újabb fejezetéhez érkeztünk a héten.

[fb_pages_codes:budapest]

Szerdára aztán a "kakasviadal" feljutott a csúcsra: a főpolgármester bejelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzat az elővárosi (agglomerációs) személyszállítási szolgáltatások ellátását nem tudja az államtól átvett feladatként a továbbiakban biztosítani.

2. A magyar családok megvédése a korrupt politikusbűnözőktől

Biztosan aggódnak dicső vezetőink a korrupció miatt is (annak negatív társadalmi hatásairól nem is beszélve), ezért ökölbe szorulhatott a gyomruk, mikor kiderült Miskolc fideszes polgármesterének, Kriza Ákosnak a hivatali gépéről küldtek levelet a feketekasszát nyilvánosságra hozó vállalkozónak.

[fb_pages_codes:crime]

Sőt, szerdán még egy kormányzati szálra is fény derült az ügyben.

3. A magyar családok igazságérzetének biztosítása

Szegény kormánytagok a héten aggódhattak az elszámoltatás miatt is. Kedden ugyanis kiderült, hogy Hagyó Miklósnak pont annyit kell ülnie, mint a vörösiszap-per gyanúsítottjainak. Igaz azonban, hogy a nokiás dobozáról elhíresült szocialista politikust legalább elítélték hűtlen kezelés bűntette miatt két év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre – de még csak első fokon.

4. A magyar családok egészséges környezethez való jogának biztosítása

Természetesen a vörösiszap-perre gondolunk: bűncselekmény hiányában felmentette mind a tizenöt vádlottat első fokon a Veszprémi Törvényszék. A bíróság a vádlottakat a halált okozó gondatlan közveszélyokozás vétsége, a gondatlanságból elkövetett környezet- és természetkárosítás, továbbá a hulladékgazdálkodás rendjének megsértésének vádja alól is felmentette.

[fb_pages_codes:econation]

Az ítélet önmagában is visszás, ugyanakkor egy másik aspektusában még ijesztőbb. Ugyanis hazánkban egy olyan jogszabályi környezet alakult ki, amelyik elnézte, hogy egy rosszul megtervezett zagytározóba, folyamatos ellenőrzés nélkül hordjanak vörösiszapot.

5. A magyar családok biztonságos jövője

Lázár János olyannyira aggódik a kormány túlköltekezései miatt, hogy "bürokráciacsökkentést" jelentett be - 73 háttérintézmény szűnhet meg jogutóddal, vagy jogutód nélkül.

S a Fidesz egy felkészült, potens, XXI. századi pártnak megfelelően ezzel kiveszi a szakmai bázist a két legfontosabb terület mögül, tovább gyengítve a környezetvédelmet és a külképviseletet.

Aggodalommal terhelt hetünk volt - de legalább biztonságban tudjuk a magyar családokat.