A BDPST Group elhatárolódik a munkatársainkkal történt támadástól

A BDPST Group elhatárolódik a munkatársainkkal történt támadástól

A Tiborcz István égisze alá tartozó cég és annak képviselői elhatárolódnak a tegnapi incidenstől, amely az Alfahír és az N1TV újságíróival történt. Közölték, a Market Építő Zrt. kizárólagos fennhatósága alatt áll az érintett építési terület.

Munkatársukkal történt sajnálatos incidensről a BDPST Group és annak képviselői elhatárolódnak

- közölte lapunkkal keddi cikkünk megjelenése után egy nappal a Tiborcz István égisze alá tartozó vállalat.

Történt ugyanis, hogy az Állami Számvevőszék épülete elé meghirdetett, majd a közeli építkezés zaja miatt a Vigadó téren tartott sajtótájékoztatót Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke és EP-képviselője kedd délután, amikor is egy ottani biztonsági őr hirtelen rátámadt munkáját végezni próbáló stábunk tagjaira. Az indulatos férfi szerencsére "csak" az operatőrünk kameráján lévő puskamikrofont törte le, ahogyan az helyszíni fotóinkon is látható. Kollégáink kérésére a váratlan eset után rendőri intézkedés indult, a megrongált eszközben keletkezett kár felmérése még folyamatban van.

A BDPST pontosítása szerint a forgatás "helyszíne jelenleg építési terület, mely a Market Építő Zrt. kizárólagos fennhatósága alatt áll". Azt kérték, a történtekkel kapcsolatban az illetékes vállalatot keressük meg. Így is tettünk, és amint a Market Zrt. válaszol a témával kapcsolatos kérdéseinkre, beszámolunk róla.

Az ominózus cég nem mellesleg Garancsi István érdekeltségébe tartozik, és tavaly rekord árbevételt, több mint 300 milliárd forintot ért el. Az állami építkezéseket is rendre elnyerő vállalkozás már 2022 első félévében is prosperáló időszakot.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)