A Jobbik a kormánytól is fellépést sürget az Apple túlkapásaival szemben

A Jobbik a kormánytól is fellépést sürget az Apple túlkapásaival szemben

A pénzügyek fegyelmezett rendezését ne csak a polgároktól várják el, hanem a nagy cégektől és a bankoktól is! - szögezte le Z. Kárpát Dániel.

Az Apple indokolatlan pénzlevonásai a hírek szerint mintegy kétmilliárd forinttal rövidítették meg átmenetileg a magyar ügyfeleket, és bár van, aki már visszakapta a pénzét, számos esetben a bank nem utalta vissza rögtön az összegeket, hanem „egyeztetésekbe kezdett” az egyértelmű dolgokról

- hívta fel a figyelmet a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője, a Gazdasági bizottság Fogyasztóvédelmi albizottságának elnöke hétfői közleményében.

A párt alelnöki tisztségét is viselő Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta:

"Követeljük, hogy az MNB figyelemfelhívásának megfelelően mindenki azonnal kapja vissza a pénzét, késés esetén a jegybanki alapkamatnak megfelelő késedelmi kamattal együtt!"

"A kormánytól pedig olyan szabályozást várunk el, amely hasonló esetekben 24 órán belüli megoldást nyújt minden érintett számára. Mert lehet, hogy a pár ezer vagy tízezer forintos összegek egy multicég kasszájában nem is érzékelhető tételek, de a magyar családok és ügyfelek számára ezek az összegek átmenetileg sem szabadna, hogy hiányozzanak a kasszából" - érvelt a jobbikos politikus, bírálva az Orbán-kormányt.

A pénzügyek fegyelmezett rendezését pedig ne csak a polgároktól várják el, hanem a nagy cégektől és a pénzintézetektől is!

- emelte ki végül a bankokkal szemben kritikus Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik politikusa a Facebookon is elégedetlenségének adott hangot a kérdés kapcsán.

Z. Kárpát emlékeztetett,

egy hiba következtében a magyar ügyfeleknél június 26-án 18-20 óra között mintegy 780 000 jogosulatlan terhelés történt több mint 2 milliárd forint értékben!

(Címlapkép: Apple-logó. MTI/EPA/John G. Mabanglo)