A Jobbik szerint meg kell dupláznia a családi pótlékot az Orbán-kormánynak

A Jobbik szerint meg kell dupláznia a családi pótlékot az Orbán-kormánynak

A manapság tapasztalt, brutális áremelkedés mellett már semmire nem elég 12-13 ezer forint Balassa Péter szerint, aki a tanév kezdetekor ezt különösen fontosnak tartja.

Duplázza meg a kormány a családi pótlékot!

- sürgette Facebook-posztjában Balassa Péter. A Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője ennek kapcsán azzal érvelt, hogy a majdnem húsz százalékos infláció mellett

"a gyermekenkénti 12-13 ezer forint körüli összeg 2023-ban már semmire nem elég".

"Tisztán látható és egyértelmű, hogy napjainkban egy család költségvetését, a gyermekek mindennapi szükségleteinek kielégítését nem lehet az egyre csökkenő értékű családi pótlékra építeni" - szögezte le az ellenzéki politikus.

Különösen fontos ez most az iskolakezdéskor, ezért határozati javaslatot nyújtottam be a családi pótlék megduplázása érdekében

- jelentette ki Balassa Péter, aki a benyújtott javaslata szerint ezt a megemelt támogatást Családi Kártyán folyósítaná.

A helyzet súlyát érzékeltetendő, a jobbikos képviselő egy diagramot is közzétett, amelyen látható, hogy Ausztriában hatszor nagyobb a családi pótlék összege, mint itthon. Az iskolakezdési támogatás pedig átszámítva 40 ezer forintnak felel meg, miközben Magyarországon nem létezik ilyen támogatás az iskolásokat illetően.

(Címlapkép: Diákok a budapesti a Szent István-bazilika előtti téren 2023. szeptember 1-jén. MTI/Szigetváry Zsolt)