A Jobbik szerint Schmidt Mária Putyin szócsöve

A Jobbik szerint Schmidt Mária Putyin szócsöve

Balassa Péter szerint "a Fidesz nagyasszonya" már megint botrányos kijelentést tett: az orosz-ukrán háborút csupán különleges hadműveletnek minősíti a Terror Háza főigazgatója.

Schmidt Mária, "a Fidesz nagyasszonya" már megint botrányos kijelentést tett: szerinte most még Oroszország nem háborúzik Ukrajnával szemben, ez még különleges hadművelet - fogalmazott Balassa Péter, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője hétfői Facebook-posztjában. A jobbikos politikus felvetette a költői kérdést:

"A tényadatok a robbanásoktól leomlott lakóházakról és infrastruktúráról, a hazájukat elhagyni kényszerült milliókról, a civil áldozatok tízezres száma, köztük gyermekek sokasága, a több százezer orosz és ukrán katonai áldozat mind-mind kevés ahhoz, hogy Schmidt Mária háborúról beszéljen, és ne Putyin szőcsöveként csupán különleges hadműveletről?"

"Különösen cinikus ez a semmiféle együttérzést nem mutató felfogás a diktatúrák áldozatainak emléket állító Terror Háza Múzeum főigazgatója részéről. Ha valóban meggyőződéssel úgy gondolja, hogy az ő értékelése helytálló, s a háború még el sem kezdődött, elmondaná ezt Ukrajnában egy megsemmisült lakóépület mellett, gyermeküket vesztett anyák előtt?"

- vetette fel kritikájában a konzervatív képviselő.

"Az elmúlt években a Fidesz és az Orbán-kormány több alkalommal hivatkozott Schmidt Mária kijelentéseire, ha politikai érdekének az megfelelt.

Ezért joggal várhatjuk el most, hogy tegye egyértelművé az álláspontját a főigazgató asszony idézett kijelentésével kapcsolatban"

- húzta alá Balassa Péter.

(Címlapkép: Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum és a 21. Század Intézet főigazgatója a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én. MTI/Máthé Zoltán)