Jobbik-Konzervatívok: „Volt, nincs! A külügy megsemmisítette a lélegeztetőgép-biznisz iratait!”

Jobbik-Konzervatívok: „Volt, nincs! A külügy megsemmisítette a lélegeztetőgép-biznisz iratait!”

Az ellenzéki párt úgy látja, van mit eltüntetni, hiszen a külügy 176 milliárd forintért vásárolt kétes minőségű, kínai gyártású lélegeztetőgépeket 2020 tavaszán egy malajziai cégtől.

A Jobbik szerint a kormány számára lassan ujjgyakorlattá válik a bizonyítékok eltüntetése, a jogállamiságtól az Orbánék által fényévekre kormányzott, fideszes korrupciós ügyektől hemzsegő hazánkban nem példa nélküli ez a módszer. Emlékezhetünk rá, nemrég a Schadl György páncélszekrényében talált kompromittáló fényképeket darálta le az ügyészség, most pedig a külügy lépett közbe és semmisítette meg egy lélegeztetőgép-bizniszben részt vevő cég átláthatósági papírjait – áll a Jobbik-Konzervatívok közleményében kiemelve, hogy

„van mit eltüntetni, hiszen a Külgazdasági és Külügyminisztérium 176 milliárd forintért vásárolt kétes minőségű, kínai gyártású lélegeztetőgépeket 2020 tavaszán a malajziai GR Technologies SDN BHB nevű cégtől, méghozzá közbeszerzési eljárás nélkül. Hogy pontosan mely, Orbánhoz köthető körökhöz vándorolt ennek a biznisznek köszönhetően brutális mértékű közpénz, azt ezúttal is homály fedi.”

A Jobbik közleménye úgy fogalmaz, többek között ezért nem érkeznek Magyarországra a tisztességes magyaroknak járó uniós pénzek.

„Mi, Jobbik-Konzervatívok pedig ezért sürgetjük az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, hogy véget vessünk a fideszes szabadrablásnak, a közpénz pedig ne az Orbán-klán zsebeiben végezze, hanem a magyar családok javát szolgálja!”

Címlapkép: A magyar kormány által a kárpátaljai kórházaknak felajánlott 50 darab lélegeztetőgépet szállító kamion a Kárpátaljai Megyei Közigazgatási Hivatal épülete előtt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter találkozója előtt Ungváron 2020. szeptember 23-án. Fotó: MTI/Nemes János