Kiskunfélegyháza fideszes polgármestere nem tagadja, hogy részegen dulakodott egy kocsmában még karácsony előtt

Kiskunfélegyháza fideszes polgármestere nem tagadja, hogy részegen dulakodott egy kocsmában még karácsony előtt

Tilosban parkolt, a kocsmában balhézott, végül a tűzoltók, a rendőrök is kimentek hozzá. A város karácsonyi ünnepségén, a negyedik adventi gyertya meggyújtásakor már úgy csinált, mintha mi sem történt volna.

A Bács-Kiskun megyei Kiskunfélegyházán az a hír terjedt el, hogy december Fidesz által támogatott polgármester, Csányi József botrányt okozott még december 17 én azzal, hogy ittasan dulakodott a város egyik népszerű szórakozóhelyén – írta meg a Blikk.

A lap a helyszínen próbált utánajárni, pontosan mi történhetett azon a bizonyos vasárnapon.

Úgy tudni, ittas volt, mivel a családi életében nem alakultak jól a dolgai. A hírek szerint azt hangoztatta, hogy véget vet az életének, s volt, akinek ezt meg is üzente

– ídézte fel a lapnak az akkor történteket egy a neve elhallgatását kérő helyi lakos. Emiatt mentek ki Csányi József otthonához a mentők és a rendőrök is.

Úgy tudni, hogy a polgármester a házával szemközti pubban ihatott be a kelleténél jobban. „Ott aztán kieresztette a hangját, dulakodás is kialakult” — mesélte egy szemtanú.

Végül tűzoltók hatoltak be hozzá, majd mentő vitte el.

A polgármester lekoptatta a Blikk újságíróit: „Köszönöm az érdeklődésüket, de akkor maguk már úgyis tudnak mindent. Nem élnék a lehetőséggel, sok sikert, viszontlátásra” — zárta rövidre a kellemetlen helyzetet Csányi József.

Az egyik inkognitóban nyilatkozó önkormányzati képviselő azt közölte, hogy a polgármester magánéleti válságáról már hónapok óta városszerte beszélnek, el is költözött otthonról.

Én a múlt vasárnap este kaptam egy telefont, hogy valami balhé tört ki, az autóját is lefényképezték az említett söröző előtt.

Hozzátette: a szóbeszéd szerint Csányi tilosban parkolt, az elektromos autók töltésére fenntartott helyen. Utóbb a képviselő arról is értesült, hogy rendőrök és mentők is érkeztek a Kossuth utcába. Úgy tudja, Csányi jövőre újraindul a polgármesteri székért, s ez a botrány sem ingatja meg szándékában.

– Az biztos, hogy a város karácsonyi ünnepségén, a negyedik gyertya meggyújtásakor már ott volt, s úgy tett, mintha mi sem történt volna

— összegezte az ellenzéki képviselő, majd hozzátette: bár mintha egy sebet láttunk volna a homlokán..

Csányi József a Fidesz támogatásával indult az előző önkormányzati választáson.

Ezek után vajon őt indítja a szavakban keresztény, konzervatív kormánypárt?

(Címlapkép: Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere 2019. június 14-én. MTI/Rosta Tibor)