A lepusztult kollégiumok okán Adorján odapörkölt Orbánéknak: Önök nem országot, hanem gettót építenek!

A lepusztult kollégiumok okán Adorján odapörkölt Orbánéknak: Önök nem országot, hanem gettót építenek!

"Önök bűnt követnek el napról napra! Amit önök tesznek, az diáknak, tanárnak méltatlan, diáknak és tanárnak megalázó! Önök a jövőt ölik meg! Önök Magyarországot ölik meg!" - mutatott rá a Jobbik elnöke, aki a börtönviszonyokat is jobbnak látja, mint egyes iskolák, kollégiumok állapotát.

"Miniszterelnök Úr! Belügyminiszter Úr! Kezdődik az új tanév, és tegnap költöztettem be a fiamat az NYSZC Nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Technikum kollégiumába" - vezette fel friss, hétfői Facebook-posztját Adorján Béla. A Jobbik elnöke felidézte, bátyja is itt vált gépésszé, itt tanultak meg számos dolgot, ami a haladó világban sikeresen segítette a boldogulásukat.

Ezután az Orbán Viktort és Pintér Sándort is megszólító és számonkérő Adorján kifejtette:

Amikor azt hittem, hogy emberhez méltó körülmények fogják fogadni a diákokat, az azért történt, mert az itt töltött évek alatt számtalan jó élményt és emléket szereztem az iskoláról és a kollégiumról. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy az idő vasfoga felemésztette a kollégiumot, hiába hirdetik fennhangon az igét: „Magyarország jobban teljesít!”.

Majd az ellenzéki párt elnöke hangsúlyozta:

"Miniszterelnök Úr, Belügyminiszter Úr! Ami tegnap fogadott minket a kollégiumban, az több mint felháborító! Önök nem országot, hanem gettót építenek!"

"Nekem még rettenetesebb és rémisztőbb a látvány, mint azoknak az embereknek, akik nem tudják, hogy a tiszalöki börtönben milyen körülmények között élnek a bűnözők. Bizottsági elnökként volt szerencsém részletesen megismerni az ott fogva tartottak életkörülményeit" - tette hozzá a szabolcsi politikus.

A különbség nagyjából olyan, mint a hatvanpusztai birtok és az Ópályiban földbe ásott putri között! (És nem a kollégium olyan, mint a hatvanpusztai birtok.)

- érzékeltette a kontrasztot a Jobbik vezetője.

"Urak! Önök bűnt követnek el napról napra! Amit önök tesznek, az diáknak, tanárnak méltatlan, diáknak és tanárnak megalázó! Önök a jövőt ölik meg! Önök Magyarországot ölik meg!"

- emelte ki kritikájában Adorján.

A Jobbik-elnök arra is kitért: "a magam részéről féltem a fiamat, épp ezért szót kell emelni érte és minden diák érdekében: ezt nem tehetik a felnövekvő nemzedékkel!"

"Mindent el fogok követni, hogy a megszerzett tudásommal segítsem a fiatalokat. Mindent el fogok követni, hogy tudják, kik tették tönkre az országukat! Remélem, hogy a büntetés önöket is utol fogja érni! Nem Tiszalökön… Inkább egy hasonló helyen, amit az önök rendszere most kollégiumnak nevez!" - ígérte a jobboldali pártelnök.

Zárásképp Adorján Béla a felnövekvő generációnak csak röviden azt üzente:

NE FÉLJETEK, NE FELEJTSETEK!

(Címlapkép: Adorján Béla - Facebook)