A pártokkal is egyeztetni akar a Belügyminisztérium az új "pedagógus életpályatörvényről"

A pártokkal is egyeztetni akar a Belügyminisztérium az új "pedagógus életpályatörvényről"

Érdekes, hogy épp a mára meghirdetett nagy diáktüntetés napjára időzítették a közleményt.

A három hónapja tartó átfogó szakmai és társadalmi egyeztetést követően a parlamenti pártokkal is egyeztet a Belügyminisztérium az új pedagógus életpályatörvényről, amely megalapozza a pedagógusok további jelentős béremelését is.

Pintér Sándor belügyminiszter 2023. május 24-ére, szerdára hívta egyeztetésre a parlamenti pártok (Fidesz-KDNP, DK, MSZP, Momentum, Jobbik, Mi Hazánk) frakcióvezetőit, politikusait, szakértőit.

Nos, eddig tartott a kommüniké érdemi része, ugyanis elég érdekes, kvázi skizofrén kommunikációs stratégiát folytat a tárca: miután elhívta egyeztetni a "parlamenti pártokat", egy sorral lejjebb már "baloldali pártoknak" címkézi az összellenzéket, meg arról írnak, bíznak benne, hogy "a baloldali pártok - ahelyett, hogy gyakran erőszakig fajuló tüntetéseket fűtenek, és bevallottan azért dolgoznak, hogy megakadályozzák a pedagógusbéremelés fedezetét biztosító uniós források kifizetését - hajlandóak a higgadt, konstruktív párbeszédre annak érdekében, hogy javuljon a gyermekek oktatásának színvonala és megtörténjen a pedagógusok béremelése".

Persze végül is semmi váratlan nem történt, mondhatnánk.

(Címlapkép: Pintér Sándor belügyminiszter a határrendészeti feladatok ellátására vezényelt magyar és szlovák rendőrök köszöntésén a hercegszántói közúti határátkelőhely közelében tartott sajtótájékoztatón 2022. november 14-én. MTI/Kiss Dániel)