A Rogán-féle Kabinetiroda több mint 380 ezer telefonszámot adott át egy propagandakampányhoz

A Rogán-féle Kabinetiroda több mint 380 ezer telefonszámot adott át egy propagandakampányhoz

A „szuverenitásunk védelméről” szóló nemzeti konzultációt hirdető telefonos kampány lebonyolításával természetesen Balásy Gyula egyik cégét, a Lounge Designt bízta meg a propagandaminiszter vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda.

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda a tavaly év végi, illetve idén év eleji, „szuverenitásunk védelméről” szóló nemzeti konzultációt hirdető telefonos kampány lebonyolításával bízta meg az ilyen tendereken örök befutónak számító Balásy Gyula egyik cégét, a Lounge Designt.

A kampányhoz összesen 383.523 telefonszámot bocsátottak a rendelkezésükre

derítette ki a Lakmusz belső, kormányzati kommunikációs szerződésekről szóló dokumentumok alapján.

*„Jó napot kívánok! Magyarországra óriási nyomás nehezedik, hogy a magyar érdekek ellenére azonnal járuljon hozzá Ukrajna európai uniós tagságához és az orosz-ukrán háború finanszírozásához. Annak ellenére van ez így, hogy Magyarország még a pedagógusok béremeléséhez szükséges forrásokat se kapta meg.

A Nemzeti Konzultációban Ön is elmondhatja, mit gondol erről. Számítunk a véleményére! A kérdőívet megtalálja postaládájában. Álljunk ki közösen Magyarország szuverenitása mellett!

Köszönöm, hogy meghallgatott.”* – így szólt a mély férfihangon felmondott telefonos propagandaüzenet.

A kormánypropaganda üzeneteit rendre a Balásy-féle reklámcégekre bízza.

A Lounge Design az automata „kampányspecifikus telefonos hanghívásokért” ezúttal nettó 12 millió 700 ezer forintot kapott.

A portál által megszerzett dokumentumokban konkrét számok szerepeltek a kampány eredményessége kapcsán.

Mint kiderült,

a tisztított adatbázisból 50.398 ember (71,19 százalék) vette fel a telefont. Az eredménybeszámoló szerint az átlagos hallgatási idő 36,74 másodperc volt, ami azt jelenti, hogy a teljes üzenet körülbelül 70 százalékát sikerült eljuttatni a hívás megszakítása előtt.

(Címlapkép: Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. MTI/Kovács Attila)