A dunaújvárosi önkormányzat falaz a gyilkosság gyanújába keveredett volt fideszes képviselőnek?

A rendőrség és a városi vezetés magyarázkodása ellentmond egymásnak.

A Bors még februárban, tehát már bő fél éve próbálkozott az azóta is előzetes letartóztatásban lévő G. Roland vagyonnyilatkozatának megtekintésével. Ez azért lett volna fontos, mert képet adhatott volna a politikus anyagi helyzetéről. Sajtóhírek szerint ugyanis az önkormányzati képviselő súlyos adósságokkal küzdött.

Mint ahogy az alfahir.hu is már többször beszámolt róla, a férfit két társával együtt azzal gyanúsítják, hogy megöltek egy 41 éves vállalkozót, akinek holttestét elásták, majd bebetonozták G. Roland édesanyjának dunaújvárosi házában.

A vagyonnyilatkozatot azonban nem nagyon akarja kiadni Dunaújváros fideszes vetése. A város önkormányzatának jegyzője először azzal az indoklással utasította el a vagyonbevallások megtekintését, hogy a férfi elleni nyomozás miatt először a rendőrségtől kér állásfoglalást, megtekinthetőek-e az iratok, majd azzal húzták az időt, hogy nem érkezett meg a rendőrség válasza. A Bors azonban megunta a várakozást és megkereste a rendőrséget is: ők azt állították alapnak, hogy nem korlátozták a nyilatkozatok megtekintését.

Ezután ismét megkeresték a jegyzőt, aki a telefonban azt állította, hogy a rendőrség elvitte G. Roland vagyonbevallásait, majd írásban ígértek választ. Ebben már azt állították, hogy azért nem nézhetik meg az iratokat, mert G. Roland már nem önkormányzati képviselő, hiszen lemondott tisztségéről. Ez a magyarázat azonban azért sántít, mert ilyen szabályozás valójában nem létezik, ugyanis a lemondott képviselők bevallásai lemondásuk után is nyilvánosak. Ezután ismét a rendőrséghez fordultak ráadásul, ahonnan meglepő válasz érkezett: a férfi letartóztatása óta egyetlen alkalommal sem korlátozták a vagyonnyilatkozatok megtekintését, amelyet nem is foglaltak le.