A Fidesz Kárpátalján is csak Fidesz

Történt pedig, hogy Szolyván a Kárpátaljáról a Szovjetunióba hurcolt magyarok emlékére rendezett megemlékezésre a többi anyaországi párt is meghívást kapott, így lehetőséget is, hogy ott emlékező beszédet tarthassanak.

Nem így lett.

A megemlékezésen Kepli Lajos képviselte a Jobbikot, és tartott volna beszédet.

Bár a rendezvény összmagyar megemlékezésnek indult, a politika sajnálatosan mégis beleszólt. Bár előzetesen emlékező beszéd megtartására a többi anyaországi párthoz hasonlóan a Jobbik is kapott felkérést, végül valami rendkívül furcsa módon Semjén Zsolton kívül csak az LMP képviselője mondhatta el beszédét. Sértő a Jobbik számára, és keserűség nekem magamnak is, aki hajnali négy óra óta közel ezer kilométert autóztam, hogy méltó módon emlékezhessek - írja a Facebookon az országgyűlési képviselő.

Az MTI természetesen a már megszokott, rendkívül hosszú változatban hozza helyenként szóról-szóra Semjén beszédét (valamint képekkel gazdagon illusztrálva a nemzet fővadászának lélekmelegítő jelenlétét), Szél Bernadettnek, valamint a kárpátaljai felszólalónak egy-két bővített mondattal kellett beérnie. Természetesen arról, hogy a többi párt miért nem tarthatott beszédet, már egy szó se esik.

Szolyván, a kárpátaljai magyar férfilakosság szovjet lágerekbe történt 1944 novemberi elhurcolásáról emlékeztek meg a gúnyhatáron innen és túliak. Együtt.