A Fidesz közleményei sírba viszik az agysejteket

Ha egy kormánypárt tényleg képes arra, hogy kétmondatos e-mailek írogatásával intézzen el közügyeket, akkor itt mindennek vége.

Miután szombaton Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének lemondását követelő tiltakozást tartott azt MSZP, a Fidesz ismételten bedobta közleménybombáját az éterbe, hogy garantáltan rászoktassa a dohányzásra az újságírók egyébként sem feltételnül egészségtudatos életet élő táborát.

A Fidesz-frakció sajtóosztálya ebben lazán azzal indít, hogy "a baloldal idegen hatalmakat szolgál, amikor a nyereségesen működő Magyar Nemzeti Bankot és a forintot támadja."

Ahhoz, hogy ennek a mondatnak a súlyát valóban érezhessük, KÖTELEZŐ elindítani ezt a három másodperces kis hangfelvételt:

Szóval most, hogy kellően megdöbbentünk, sőt(!) még bármilyen bódító szer használata nélkül is képesek lettünk a fideszes retorika hatása alá kerülni, folytassuk az olvasást:

"A baloldal kormányzása alatt a jegybank idegen érdekeket szolgált, naponta szivárogtatott az IMF-nek magyar nemzeti érdekeket sértő üzleti adatokat, veszteségesen és törvénytelenül gazdálkodott, százmilliárdokkal pénzelte a bankokat, miközben az országot és a magyar családokat devizahitelbe taszította."

Aztamindenit.

Igen.

Tudjuk.

És?

Ennyi?

Ha folytatást várnánk, az sajnos nincs. A Fidesz-frakció egyetlen mondattal elintézte reagálását, és ebben bizony minden benne volt, amit egy felelős kormánypártnak mondania kell egy ellenzéki erőnek arról, hogy Matolcsy mégis mi a fészkes fenéért költ százmilliárdokat teljesen értelmetlen dolgokra.

Például -ezt már csak mi tesszük hozzá- olyan dolgokra, mint a négyzetméterenként 280 ezer forintba kerülő, kézzel csomózott szőnyeg, amit most a jegybank alapítványa gondolt olyan fontos dolognak, hogy simán elköltsön rá -ugye tudjuk, hogy még véletlenül sem közpénzből!- 165 millió forintot.

Értik, szőnyegre. Ebben az országban.

Szóval, igazság szerint mindez két dologra világít rá:

  1. A Fideszt olyannyira nem érdeklik az egyébként teljesen jogos kritikák, hogy meg sem erőltetik magukat normális választ adni. Persze az, hogy magasról tesznek minden észrevételre, abból is kitűnik, hogy az eszetlen pénzszórást nem hagyták abba már úgy a huszadik ilyen alkalommal ezelőtt.
  2. A Fidesz mára egy kiöregedett, rögeszmésen az utolsó véréig is a zsákmányt védő gittegylet lett, ami képtelen kiszakítani magát az MSZP-vel való harc fókuszából, holott ez a harc már rég lezárult, csak ők nem akarják észrevenni.

Szóval talán jobban tennék, ha a kérdésekre válaszolnának, a kritikákra reagálnának, a javaslatokat pedig megfontolnák. S bár értem én, hogy szombat van, közleményírás helyett pedig jobb lenne már inni valamit, de lássuk be: ha egy kormánypárt tényleg képes arra, hogy kétmondatos "temegeztcsináltad-temegaztcsináltad" e-mailek írogatásával intézzen el közügyeket, akkor itt mindennek vége.

Mindennek. Vége.