A Fidesz már az „elcsatolt országrészek” kifejezést sem meri felvállalni

A kormánypárti képviselők a Törvényalkotási Bizottság ülésén a polkorrektség jegyében töröltették az „elcsatolt országrészek” kifejezést az egyik módosító javaslatból.

"Markáns nemzetpolitika: a Fidesz polkorrektségből már az „elcsatolt országrészek” kifejezést sem meri felvállalni

Ma a Törvényalkotási Bizottság elé került az a javaslat, amely a 2017-es évet Arany János emlékévvé nyilvánítaná. Eddig még örömteli is lenne a dolog, jó szívvel támogatunk minden hasonló indítványt, viszont a módosító javaslatok megtárgyalása során roppant elszomorító dolog történt.

A Törvényalkotási Bizottság elutasította a Nemzeti Összetartozás Bizottságának azon módosító javaslatát, amely arról szólt, hogy ne csak az anyaországban, de az elcsatolt országrészekben is szorgalmazza az Országgyűlés a megemlékező rendezvények megtartását. Az „elcsatolt országrészek” kifejezést így a „határon túl” szóösszetétel váltotta fel, és kérdésünkre, hogy erre a módosításra a polkorrektség miatt kerül-e sor, Földi László előterjesztő egyértelmű igennel válaszolt!

Szilágyi György képviselőtársam ehhez csak annyit tett hozzá, hogy ami valóban nem volt politikailag korrekt, az hazánk kétharmadának elcsatolása, és nem az, hogy ezt a tényt kimondjuk! De mit sem ért az érvelésünk, a bizottságban csak a Jobbik állt ki az „elcsatolt országrészek” mellett. Az MSZP-s szavazatok nem lepnek meg minket, de a Fidesztől – bár nem sokat -, de ennél azért többet vártunk volna…"