A Fidesz már tudja, hogy ki lesz az úszószövetség elnöke?

Szilágyi György emlékeztetett: a központi államigazgatási szervek, a kormány tagjainak jogállásáról szóló törvényt úgy kívánja megváltoztatni a kormány, hogy innentől kezdve sportszövetség, vagy sportegyesület tisztségviselője lehet akár a miniszterelnök, miniszter, vagy épp államtitkár.

Szerinte a Fidesz Hosszú Katinka és a Magyar Úszó Szövetség közötti vitára rátelepedve egy aljas politikai játszmát játszott a háttérben, hogy a szervezet élére a saját emberét állítsa be, valamilyen fideszes pártkatonát, vagy hűbérest.

A jobbikos politikus szerint ez az ember egy magas rangú politikai vezető lesz, vagy egy miniszter, vagy egy államtitkár, de

"ebben az országban az is előfordulhat, hogy Orbán Viktor miniszterelnökként gondolja úgy, hogy az úszás nagy szakértőjeként esetleg hozzá tud járulni, hogy minél jobban fejlődjön a magyar úszósport."

- mondta.

A Jobbik ezt felháborítónak tartja, hiszen az úszószövetség tisztújító közgyűlését még ki sem írták.

A Fidesz már tudja, hogy ki lesz az úszószövetség elnöke?

- tette fel a kérdést Szilágyi György, hiszen ha erről hoznak egy törvényt, akkor nekik már tisztában kell lenni azzal, hogy ki lesz a szövetség elnöke - érvelt a politikus.

Szerinte a fideszes rezsim a sport teljes kisajátításán dolgozik: szinte az összes szakági sportszövetség, vagy nagyobb egyesület élén fideszes politikusok, pártkatonák állnak - ez a Jobbik számára elfogadhatatlan - mondta.

A sport egy stratégiai ágazat a nemzeti néppárt szerint, de működése nem függhet soha a politikai vezetés kegyeitől, miközben ilyen rendszert épít fel ma a Fidesz.

A Jobbik már korábban is azért küzdött, hogy politikusok ne tölthessenek be sportági testületeknél vezető tisztséget. Szilágyi emlékeztetett egy 2012-es törvényjavaslatra, amelyben a Jobbik  kizárta volna akár a képviselők, polgármesterek és miniszterek szerepvállalását a sportszakmai szervezetek vezető pozícióiban. Ezt a véleményünket ma is fenntartjuk.