A Fidesz mindenáron el akarja tolni a felelősséget

A Jobbik szerint a Quaestor-ügy olyan súlyos már, hogy a kormánypártiak egymásra kenik a felelősséget.

Volner János szerint újabb fejezetéhez érkezett a fideszes brókerbotrány azzal, hogy most már „különböző kormánypárti politikusok megpróbálják egymásra kenni a felelősséget, és egymást hibáztatják azért, mert egyes önkormányzatok a brókercégeknél tartották a pénzüket”.
 
A Jobbik alelnöke felidézte,
amikor a szóban forgó 24 önkormányzat a Quaestorban helyezte el a pénzét, mindegyik fideszes irányítás alatt állt. Volner ezért feltette a kérdést: „vajon volt-e központi fideszes irányítás a mögött, hogy egy a Fidesszel és a kormánnyal rendkívül jó kapcsolatot ápoló brókercégnél helyezték el az adófizetők, a közösség pénzét”.
Ezt a kérdést szerinte alaposan meg kell vizsgálni, „hiszen a közpénznek nem a brókercégeknél van a helye, hanem a különböző, államilag garantált számlákon, biztonságos befektetéseken belül”.
 
Mint megírtuk, Borkai Zsolt, Győr polgármestere tájékozatlannak nevezte és hazugsággal vádolta Lázár János minisztert, aki csütörtökön arról beszélt, hogy Győr is Quaestor-kötvényekben tartotta a pénzét.

A köztévét is felhasználja a kormánypárt

Volner János azt is sajnálatosnak nevezte, hogy a Fidesz a felelősség áthárítására még a köztelevíziót is felhasználja, mivel ott rendszeresen egy olyan újságírót és annak portálját idézi, „aki a Fidesz-frakció fizetési listáján több millió forinttal díjazott újságíróként szerepel”. Volner szerint  a Fidesz ilyen módon is megpróbálja a felelősséget – ha azt magától eltolni nem tudja is –, részben legalább másokra is áthárítani.
 
Hangsúlyozta, ez egyrészt „rendkívül szánalmas igyekezet, hiszen mindenki látja, hogy a Fideszé a felelősség a brókerbotrányban”, másrészt „a közszolgálatiság lábbal tiprása”.
 
Volner János egyébként Huth Gergelyre és a pestisracok.hu-ra utalt. Mint arról beszámoltunk, 2013-ban a 444.hu írt arról, hogy a PestiSrácokat kiadó Gerilla Press Kft. abban az évben legalább négyszer szerződött, és ezek után összesen 4,4 millió forintot kapott kommunikációs tanácsadásért a Fidesz-frakciótól. 2014-ben pedig az atlatszo.hu írta meg, hogy az egyébként a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága döntése alapján a cégvezetéstől öt évre eltiltott Huth Gergely cége 3,8 millió forintot kapott szintén a Fidesz-frakciótól háttéranyagok, elemző írások készítéséért, a Miniszterelnökségtől pedig közel 12 milliót azért, hogy hirdessék, mennyi pénz jön az EU-tól.