A fideszes, aki minden fillérért lehajol

Ez már ciki: a nyugdíjasoknak szánt karácsonyi utalványokat csak Mészáros boltjában lehet beváltani.

Mintha egy kényszerítő erő hajtaná ezeket a fiúkat, hogy valóban minden fillérért lehajoljanak. Hiába lapul több milliárd a zsebben, nem eresztenek át egyetlen petákot sem másoknak, még akkor sem, ha ez a mentalitás egyre jobban csípi a szemét az embereknek.
 
Végeztünk egy gyors közvélemény-kutatást a szerkesztőségben. Ha mi is olyan gazdagok lennénk, mint Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere, Orbán Viktor kedvenc gázszerelője, vajon fontosnak tartanánk egy újabb 200 ezer forintos közpénz lenyúlását?
 
Végül is arra jutottunk, hogy mivel nem a tehetségüknek köszönhetik ezek a figurák a meggazdagodásukat, hanem pusztán arra az egyszerű tényre vezethetik vissza sorsuk jobbra fordulását, hogy jó barátságot ápolnak Orbánnal, ezért a körülöttük lévő valóságról igen torzképet alkothattak. S mivel önön bizonytalanságukat csak táplálja az a tudat, hogy ezt a vagyont nem ők szerezték meg, pusztán csak megkapták, azaz bármikor vissza is vehetik tőlük, ezért még inkább dolgozik bennük a bizonyítási kényszer, és felszedik az ötforintost is a járdáról.
 
S hogy mi történt Alcsútdobozon?
 
A falu karácsonyi ajándék gyanánt utalvánnyal kedveskedett a 70 év feletti lakosoknak, amelyeket egészen véletlenül csak Mészáros Lőrinc településen megnyitott boltjában lehet beváltani. 
 
A falu polgármestere egyébként elmondta, hogy ha valaki nem akarja Mészáros boltjában beváltani az 1000 forintos utalványát, annak kicserélik azt egy „hagyományos” típusúra. Bár valószínűleg a neve felkerül a Kubatov-listára -  tesszük hozzá félve.
 
Az a röhejes az egészben, hogy mindez maximum 200.000 forint plusz bevételt hoz(ott volna) Mészáros konyhájára. Na, de az a bizonyos kényszerítő erő...