A Fideszt nem érdekli, hogy hamisította-e érettségijét Farkas Flórián

Nem szokták egymástól kérdezgetni, hogy ki hol szerezett érettségit, diplomát, vagy esetleg hova járt óvodába.

Farkas Flóriánnak ráadásul a diplomája és az állítólagos érettségije körül is egyre több a tisztázatlan kérdés. Évek óta nem lehet tudni ugyanis, hogy a miniszterelnök romaügyi megbízottja hol érettségizett. Az érintett erre még nem adott értékelhető választ, pedig alapvetően azért nem egy bonyolult kérdés.

Pénteken Halász János, fideszes országgyűlési képviselőt kérdeztük sajtótájékoztatóján Farkas Flórián érettségijével kapcsolatban. Már csak azért is kíváncsiak voltunk a válaszra, mert Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos szerint: „Egy országgyűlési képviselő alap- és középfokú végzettségének ténye, helye és ideje közérdekből nyilvános adatnak minősül.”

Halász János az érettségivel kapcsolatos kérdésünkre így válaszolt: Ismerem Farkas Flóriánt, nagyon fontos tagja a frakciónknak, ezt többször el is mondtam már. A képviselőtársaimat nem szoktam kérdezgetni, hogy ki hol szerezett érettségit, diplomát, vagy esetleg hova járt óvodába. De, ha majd szóba kerül ez Flórival köztünk, akkor tudok erre választ adni.

A csütörtöki kormányinfón Lázár Jánost, az N1TV is megkérdezte az állítólagos érettségivel kapcsolatban, a válasz velős volt: Farkas Flóriánt nem az érettségi bizonyítványa miatt kértük meg tanácsadásra.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=Lusr0RgTHSk]

2:40-től hallható a kérdés és a válasz

Felmerül a közokirat-hamisítás gyanúja

A kérdést már csak azért is érdemes lenne tisztázni, mert az egyetemi jelentkezés előfeltétele az érettségi bizonyítvány megszerzése, és ennek másolatát csatolni is kell a jelentkezési laphoz. Amennyiben Farkas Flóriánnak nincs érettségie, úgy csak egy hamisított érettségi bizonyítvány másolatát csatolhatta. Ez pedig kimerítené a közokirat-hamisítás bűncselekményét, amit három évig terjedő szabadságvesztéssel sújt a törvény.