„A földprivatizáció színtiszta hazaárulás”

Magyar Zoltán emlékeztetett: az Orbán-kormánynak olyan áron is megéri a haverok földhöz juttatása (és bizony a Fidesz-közeli oligarchák tarolnak a saját környékükön), hogy aközben uniós tagállami állampolgárok is jelentős magyar termőföldrészeket tudnak szerezni.

Egy kis emlékeztető

 
A nemzeti ellenzék országgyűlési képviselője elmondta:
érkeztek már hírek Kaposvárról, ahol belga állampolgárok vásárolnak, Győrből ahol osztrák vevők jelentek meg (sőt csütörtökön újabb nagy tételben licitálnak majd), illetőleg Kiskunlacházán pedig arról számoltak be, hogy a külföldiek által foglalkoztatott, helyben jól ismert strómanok vették meg az árverésre szánt földeket – sorolta a jobbikos honatya.
Mindez tehát azt bizonyítja, hogy a Fidesz korábbi ígéreteivel szembement, hiszen külföldiek jelentős mennyiségű állami területhez jutnak, és ez végképp kiverte a biztosítékot a Jobbiknál, már csak azért is,
mert a nemzeti párt összes olyan korábbi módosítóját lesöpörte a nagyobbik kormánypárt, amely a különböző jogszabályokon keresztül megakadályozhatta volna ezt a lehetőséget. 
Ezért azt követeljük, hogy azonnal állítsák le a földprivatizációt, hiszen

ez nem egyszerűen a nemzeti vagyon elherdálása, hanem színtiszta hazaárulás

– jelentette ki Magyar Zoltán.
 
Újságírói kérdésre válaszolva a szakpolitikus kitért Győrffy Balázs, fideszes országgyűlési képviselő, agrárkamarai elnök beadványára is.
 
Mint ismert, a Lex Simicskaként elhíresült, a földtörvényre vonatkozó módosító javaslat elbukott a törvényhozásban, mivel nem kapta meg a kétharmados támogatást. Győrffy azonban kedden újabb próbát tett, ám Magyar Zoltán véleménye szerint nem lehet megkerülni a sarkalatos törvényt, mindazonáltal a Jobbik tartózkodni fog, mert
ez már a bandaháború szintjére lezüllesztett jogalkotás, amellyel a nemzeti párt nem tud azonosulni.