A gázszerelő vett egy hotelt is

Mészáros Lőrinc, a miniszterelnök kedvenc polgármestere már hoteltulajdonosnak is vallhatja magát.

A propeller.hu információi szerint januárban az M1-es autópálya óbarki pihenőhelyénél található ingatlanegyüttes került a polgármester érdekeltségi körébe.
 
A területnek egyébként megvan a maga története. Az 1996-1997-ben épült, 1840 négyzetméter alapterületű, étteremből és szobákból álló Szekér-Csárda 2000-ig megfelelően működött, ám akkor a tulajdonos Óbarok ’43 Kft. úgy döntött, hogy egy 33 szobás szállodát is felépítenek a már meglévő csárda mellé.
 
A céget egyébként az a Várhegyi Gábor vezette, aki korábban az alcsútdobozi futballklubnak az elnöke is volt. Várhegyi a szálloda mellett borozót, sportpályákat (labdarúgó-, kézilabda-, teniszpálya) is elképzelt, a szállodában pedig úszómedencét, szolárium- és szauna helyiségeket, valamint az alagsorában két bowlingpályát is kialakítottak volna.
 
2001-ben meg is kapta a beruházáshoz szükséges hitelt a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB), ám a projekt két év múlva befuccsolt, az építkezés nyolcvan százalékban valósult meg. Így az ingatlan és annak alapterülete a jelzálogjogosult MFB-é lett.
 
Azóta az épületegyüttest bérlők használták, de a lap információi szerint most már ez is Mészáros tulajdonába került, a bank által kezdeményezett árverés során.
 
Pontos összegekről nincs hír, de annyit tudhatunk a korábbi hírekből, hogy az Óbarok ’43 Kft. 430 millió forint hitelt vett fel az MFB-től, és a felszámoló biztos szerint az ingatlan akkori irányára (az eszközparkkal együtt) 720 millió forint volt.
 
A cég felszámolását 2006-ban rendelték el: 27 cég összesen 860 millió forintos követelést nyújtott be a Fejér Megyei Bíróságon.