A Habony Művek fel volt készítve az elmaradt provokációra

Hatalmasat égtek tegnap a Habony-médiumok, előre megírt cikkekben számoltak be a "rendzavarásról", ami valójában meg sem történt.

Mint ismeretes, a Jobbik vasárnapi Corvin közi megemlékezésére 20-30 roma származású ember is érkezett azzal a nyilvánvaló céllal, hogy provokáljanak. Erre végül nem került sor, mert a Jobbik rendezői még a rendezvény kezdetén rendőri segítséggel távozásra bírták őket, így végül nem valósult meg az a Németh Szilárd szerint is súlyos bűncselekmény, amit egy megemlékezés provokatív szándékú megzavarása jelent.

Előre megírtÁk a botrányról szóló cikkeket

A rendzavarás szándékával érkezők így elmentek, a megemlékezés pedig rendben véget ért a valóságban. A Fidesz hardcore médiája azonban kidolgozott egy párhuzamos világot, amiben volt cigányozás, zsidózás, lökdösődés és mindaz, amiben bíztak, hogy a provokátorok hatására meg fog valósulni. Tegnap este ezt a képzelt világot tárta elénk a Habony Művek, sőt a hazudozást átvette a köztévé is. A Jobbik szóvivője úgy vélte: ez az újságírás legalja, és annak a politikának is a legalja, amely ilyen cikkeket megrendel.

Jakab Péter szerint, hogy előre megrendelt írásokról van szó, azt mi sem bizonyítja jobban: Vona Gábor még a színpadra sem lépett, de az egyik érintett oldal már kitette az oldalára, hogy a Jobbik elnökét a beszéde alatt kifütyülték. Ez meglátása szerint azt jelenti, hogy a Fidesz-média fel volt készítve a provokációra, és arra, is, hogy ennek nyomán milyen cikkekkel kell félrevezetni az embereket.

A jobbik szóvivője szerint mindez egyértelmű jele annak, hogy a választásokig hátralévő időben mire kell felkészülni: aki népszavazást akar kezdeményezni, arra kopaszokat küldenek, akik jobbikos rendezvényen szeretnének a nemzet nagy pillanataira emlékezni, arra meg provokátorokat. Végezetül arra, hogy a Fidesz-propaganda minisztériumából irányított média kormányzati támogatással hazudhat bárkiről bármit. Ma a Jobbikról, holnap a tanárokról, azután az egészségügyi dolgozókról.

Jakab Péter pártja nevében a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy a kormányzat által kistafírungozott média annyira se tisztelje a magyar embereket, hogy hitelesen tájékoztassa őket. Kitért továbbá arra is, hogy a Jobbik minden hazudozóval és a hazugságok terjesztőivel szemben is megteszi a jogi lépéseket. Felszólította továbbá a Fideszt: fejezze be a rákosista érára emlékeztető propagandagépezet működtetését. Majd hozzátette: "Ha Orbán Viktor láncos kutyái csak hazudni tudnak, kapjanak megfelelően szoros szájkosarat. Mert hazudni bűn".