A haveroknak jár a milliós béremelés

Míg az emberek a sárga csekkek befizetésével küzdenek, addig az állami vezetők fizetését több millió forinttal emelné a Fidesz.

A politikus szerint ismét beigazolódott, hogy csak a Fidesz vezetőinek jár ez a hatalmas béremelés. Mint fogalmazott: abban az esetben, ha a jelenlegi kormány nevez ki valakit, annak soha nem ismerik el a hibáját és mindig megemelik a bérét. Volner János azt követeli a Fidesztől, hogy folytasson sokkal szerényebb, puritánabb kormányzást.

A Jobbik alelnöke emlékeztetett: a Fidesz 2010-ben még arra tett javaslatot a parlamentben, hogy 98%-os különadó sújtsa a kétmillió forintnál magasabb összegű végkielégítéseket. Ezzel szemben most lehetővé tennék, hogy az állami szférában dogozó vezetők, akár havi ötmillió forintot is megkeressenek, ezért Volner János teljesen hiteltelenek tartja a kormány politikáját. Hozzátette: Míg az emberek a sárga csekkek befizetésével küzdenek, addig a kivételezettek fizetését több millió forinttal emelné a Fidesz.

A Jobbik azt szeretné, hogy az országban mindenki együtt sírjon, vagy nevessen. Amennyiben az embereknek nincs pénzük, akkor a kormány se osztogasson milliós fizetéseket az állam vezetőknek. Magyarország sorsközösséget kell, hogy alkosson és ebből az állami szférában dogozó embereknek is részt kell vállalniuk.

Volner János elfogadhatatlannak tartja a Fidesz részéről elhangzott azon magyarázatot, miszerint az elmúlt évek inflációja indokolja a béremelést. Mint mondta: az infláció történelmi mélyponton van, ezzel tehát nem magyarázhatóak a milliós béremelések.