A jegyek 80%-a gazdára talált Rióban, de mire elég ez?

80% fölé tornászták az eladott jegyek számát az olimpia szervezői. Legalább ebben nem állnak olyan rosszul.

Tavasszal, de még nyár közepén is hangos volt a sajtó attól, hogy nem sikerül értékesíteni a jegyek jelentős részét a szervezési hiányosságoktól hemzsegő riói olimpiára.
 
A tornára összesen 7,5 millió jegyet lehet vásárolni, ezek felének ára a 7000 forintot sem éri el. Egy hónappal a verseny előtt még csak a jegyek 70%-át sikerült eladni, de július közepén nagy kiárusítást tartottak a szervezők, hogy ne égjenek be a foghíjas lelátókkal. A lépés meghozta az eredményt, hétvégéig a bejelentés szerint a jegyek több mint 80%-a, 6,1 millió belépő gazdára talált, összesen mintegy 320 millió dollár értékben.
 
Összevetve a korábbi olimpiák jegyeladásaival ez egyáltalán nem katasztrofális eredmény: mindössze a londoni olimpia szervezőinek sikerült minden belépőt értékesíteni, Pekingben viszont csak 77, Athénban 71, Atlantában 75%-os volt az arány, mint az az MTI - egyébként roppant ízléstelen - grafikonján látható.
 
 
A jegyeladásokból származó 320 millió dollár is mindössze a töredékét fedezi az olimpia mindössze 12,2 milliárd dolláros költségvetésének.