A Jobbik hamarosan beéri a Fideszt

Erősödés, néppártosodás, alpáriság elleni harc és nagykoalíciós brókerbotrány – ezekről beszélt Vona Gábor az Echo TV-ben szombaton.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Ipsos felmérése alapján a teljes népesség körében mérve már csak 3 százalék a különbség a Fidesz és a Jobbik támogatottsága között. Vona Gábor, a nemzeti párt elnöke az Echo TV Heti mérleg című műsorának szombati adásában kifejtette: a Jobbik néppártosodása minden magyar ember számára üzenetet hordoz, és ez meg is látszik a támogatottságon. A pártelnök kiemelte: korábbi támogatóik kilenctizedét sikerült megőrizniük, ami azt jelenti, stabil támogatottságuk van, az emberek bíznak bennük.
 
A műsorban Vona Gábor kijelentette azt is, hogy a mai pártokkal nem lépnének koalícióra, inkább a nehezebb utat választva kisebbségben kormányoznának. A műsorban szó esett még arról is, hogy a szavazásokon meg nem jelenő képviselőket pénzbüntetésre ítélik, illetve a pártelnök a kommunikációs változásokról is kifejtette álláspontját, de nem maradt el a "nagykoalíciós brókerbotrány" témája sem.