A Jobbik le fog számolni a polgári értékrendet szétromboló eszközökkel

A párt üdvözli a Professzorok Batthyány Körének megállapításait.

A Professzorok Batthyány köre által elfogadott dokumentum ugyanis szerintük tűpontosan írja le a mai magyar valóságot: éles kritikával illeti a magára hagyott oktatás, az egészségügy helyzetét, valamint az elburjánzó korrupció ellen is felszólal. Orbán Viktor kormánya már a Fidesz értelmiségi rétege szerint is hátat fordított a polgári értékrendnek, helyette szerencselovagok, egyre befolyásosabb nagyvállalkozók és tetten érhető hatalmi arrogancia jellemzi a Fidesz-kormányt - olvasható a párt közleményében.

Nagyon komoly kritikákat kapott a Fidesz a saját értelmiségi holdudvarától

A Kör a saját bevallása szerint azokhoz közel álló elveket képvisel, mint amiket a politikai játékteret uraló jobboldali kormánykoalíció is. Ez a nézetazonosság azonban nem mértéktelen szolgaiságra, hanem, mint írják: tárgyaligasosságra intette őket. Úgy vélik, hogy a magyar nemzet helyzetét a történelmi értékek és a keresztény erkölcs fényében ítélik meg.

Ha a Jobbik a választópolgárok bizalmából kormányzati megbízást kap, le fog számolni a polgári értékrendet szétromboló eszközökkel: offshore lovagok és politikai kalandorok pénzelése helyett érdemelvű kormányzást fog folytatni, célunk pedig a tisztességes munkát végző középosztály felemelése lesz - áll a közleményben.