A Jobbik ma benyújtja az alaptörvény-módosítását

Vajon a Fidesz támogatja a teljes védelmet?

Az ellenzéki politikus jelezte, azt szeretnék, ha javaslatukat minél előbb napirendre venné az Országgyűlés.

Már semmi egyébről nincs szó, mint hogy a Fidesz válaszúthoz érkezett: el kell dönteni, hogy tovább ragaszkodnak-e az offshore cégeken keresztül realizált milliárdokhoz, amelyek a letelepedésikötvény-bizniszből származtak, vagy pedig a magyar emberek biztonságát tekintik elsődlegesnek - mondta Volner János.

A Jobbik számára Magyarország biztonsága az első, "nem kívánunk asszisztálni semmilyen fideszes félmegoldáshoz". Egy teljes értékű megoldás szükséges, se Jean-Claude Juncker se, Rogán Antal és üzleti köre ne tudjon bevándorlókat betelepíteni az országba - ismételte meg pártja korábbi álláspontját a Jobbik alelnöke. Emlékeztetett arra is, az Iránytű Intézet közvélemény-kutató mérése szerint a Fidesz szavazóinak mindössze 9 százaléka értett egyet a kötvények forgalmazásával, ezt Volner János úgy értékelte, hogy még Orbán Viktor híveit sem sikerült meggyőzni a konstrukció szükségszerűségéről.

Erről szól minden?

Volner közölte: a letelepedési kötvények kereskedésén keresztül 110 milliárd forintot realizáltak azok az offshore cégek mögé bújó tulajdonosok, akikkel Rogán Antalék kapcsolatban állnak, s ami miatt a Fidesz nem volt hajlandó elengedni a programot. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a 110 milliárd sok pénz, és ennek elvesztése fáj, most mégis azt kérjük, mondjanak le róla, szereztek már eleget, tette hozzá.

A Viktor most engedi? A Jobbik ismét megpróbálja módosítani az alaptörvényt

Napra pontosan hét hónappal ezelőtt, 2016. április 12-én próbálkozott meg a Jobbik először, hogy a kötelező betelepítéssel szembeni védelmet a magyar alaptörvénybe foglalja. Akkor a kezdeményezésüket 125 hazaáruló fideszes leszavazta azt az Országgyűlésben. Úgy tudni, hogy a jobboldali ellenzéki párt most újra megpróbálja a kormánypárti többséget jobb belátásra bírni, és a Ház elé terjeszti a módosító javaslatát.

A pártok közti konszenzussal elfogadott alaptörvényt jónak tartjuk, a problémánk az, ami kimaradt belőle, rögzítette a jobboldali ellenzéki párt alelnöke.

Egy mondat

A Jobbik a 4. cikk 2. bekezdését javasolja kiegészíteni egy mondattal, „az 1. bekezdésben meghatározott, kérelmen alapuló jog ellenszolgáltatásért nem szerezhető”. Így alaptörvénybe ütközőnek fog minősülni a letelepedési kötvénnyel való kereskedés.

Ez ugyanaz a alaptörvény-módosítás amit a Fidesz benyújtott, mondta el Volner János, így szerinte semmilyen ésszerű indok nem áll rendelkezésre a kormánypárti politikusok számára, hogy azt elutasítják.

"A legaljasabb médiakampány sem tántorít el minket"

attól, hogy a letelepedésikötvény-program kivezetését az alaptörvényben rögzítsék, közölte a politikus.