A Jobbik szerint botrányos Kiss László mentegetése

Egy edző egyben tanár is, aki 55 évvel ezelőtt méltatlanná vált arra, hogy tehetséges fiatal úszóinkat nevelje, oktassa.

Jobbik botrányosnak és elfogadhatatlannak tartja Kiss László szövetségi kapitány mentegetését. Őszintén megdöbbentünk azon, hogy senki sem emelte fel a hangját sem a Magyar Úszó Szövetség elnökségi tagjai, sem az edzői bizottság tagjai közül a ma megjelent, a szövetségi kapitány melletti állásfoglalásról szóló szavazás során – írja Dúró Dóra, a sportért is felelős országgyűlési bizottság elnöke szerdai sajtóközleményében.

A legnagyobb ellenzéki párt elfogadja, hogy Kiss László szakmailag sikeres edzőnek számít, de szövetségi kapitányként az egész magyar nemzetet képviseli és ez a súlyos bűncselekmény nagyon komoly árnyékot vet a jelenlegi pozíciójára, amely miatt semmiféle közösséget nem lehet vele vállalni. A Balogh "vakkomondor" József ügyét követően a teljes magyar társadalom a fideszes országgyűlési képviselő és polgármester távozását követelte. Kisst Baloghénál súlyosabb bűncselekményért ítélték el, így az ő esetében is minimum elvárható a lemondás mind a kapitányi és mind pedig az alpolgármesteri tisztségéről. Nem mentség aljas tette alól az, hogy régen követte el. Annak fényében pedig különösen nem, hogy a hároméves szabadságvesztését sem töltötte le, hiszen az 1962-ben született ítélet után 1963-ban már bronzérmet szerzett.

Dúró Dóra szerint érdemes feltenni a kérdést, hogy mi történne, milyen reakciók követték volna, ha egy aktív pedagógusról derülne ki, hogy csoportos nemi erőszakért ítélték el. Szerinte joggal követelnék a magyar emberek abban az esetben is a pedagógus menesztését, ahogy ez Kiss László ügyében is magától értetődő lenne. Sajnálattal látják azonban, hogy Gyárfás Tamás és barátai a gyalázatos ügyből presztízskérdést csináltak, a helyes helyett a szerintük hasznosat választották.

A Jobbik politikusa szerint Kiss Lászlónak mindennek ellenére le kellene mondania tisztségéről, mert az megengedhetetlen, hogy az olimpia évében egy olyan ember vezesse a válogatottat, aki ilyen bűncselekményt követett el. Egy edző egyben tanár is, aki 55 évvel ezelőtt méltatlanná vált arra, hogy tehetséges fiatal úszóinkat nevelje, oktassa.