A Jobbik szerint pártállami módszerekkel működik a Klik

Amit ebben a formában nem szabadna továbbra is működtetni, valamint felelősségre kellene vonni azokat, akik a kialakult problémákért felelősek. 

"A Klik nem képes csökkenteni az oktatásban kialakult különbségeket, így ebben a formában egészen egyszerűen nem működtethető tovább" - szögezte le Dúró Dóra a péntek délben tartott sajtótájékoztatóján. Rámutatott, hogy ha ezt a kormányzat nem vállalja fel, akkor nem fog megoldódni a "legnagyobb probléma" az oktatásban.
 
A tankönyvpiac államosítása elleni kritikák kapcsán elmondta, hogy nem arról van szó, hogy a tankönyvlobbi térne vissza a pedagógusokon keresztül, hanem az, hogy jelenleg silány minőségű és egyforma tankönyvek vannak, amelyek a legalapvetőbb szakmai szabályoknak is ellentmondanak. Megjegyezte, hogy az, hogy felcsúti mezbe öltöztetett kisfiú szerepel az egyik tankönyv illusztrációjaként, jól példázza a hatalommániát, amelynek nincs helye a tankönyvekben. Dúró Dóra hozzátette, hogy a korábbi tankönyvpiac sem működött jól, voltak vadhajtásai, de ezúttal nemcsak a gazokat sikerült kiirtani, hanem a gyönyörűen virágzó virágokat is. 
 
A Jobbik képviselője szerint a kormányzat hozzáállása a Klik működéséhez és a tankönyvek államosításához egyáltalán nem a problémák megoldását szolgálja. Szerinte legalább olyan káros az is, hogy megpróbálják pártpolitikai síkra terelni a szakmai és a mindennapi életben megnyilvánuló problémákra irányuló kérdéseket. 
 
"Minősíthetetlenek azok a pártállami módszerek, amelyekkel a Klik működik" - hangsúlyozta. Példának hozta fel azt, hogy korábban megfenyegették a Hermann Ottó Gimnázium nyílt leveléhez csatlakozó dolgozókat, illetve azt, ahogyan most a Teleki Gimnázium vezetőjét vegzálják.
 
Megjegyezte, hogy eddig nem lehetett hallani arról, hogy a Klikben bárkit is felelősségre vontak volna, pedig ez a Jobbik szerint valóban előremutató volna.