A Jobbik üdvözli a lengyelországi választások eredményét

A párt reméli, hogy a PiS győzelme egy új fejezetet nyit majd Lengyelország történelmében.

A Jog és Igazságosság eredménye kiemelkedő a rendszerváltás utáni Lengyelország történetében, hiszen ez az első alkalom, amikor egy választási koalíció vagy párt egyedül parlamenti többséget tudott szerezni – áll Gyöngyösi Márton és Mirkóczki Ádám közös közleményében.

„Örömünket fejezzük ki egyúttal afölött, hogy a Pawel Kukiz által vezetett szövetség jóvoltából ezentúl stratégiai partnerünk, a Ruch Narodowy is jelen lesz a lengyel parlamentben. Ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy Lengyelország lelkiismereteként a Jog és Igazságosság kormányát a nemzeti radikális erők kontroll alatt tartsák, amikor Lengyelország számára hátrányos döntések születnének, de biztos támogatást adjanak a nemzeti ügyekhez. Ez egy nagy lehetőség arra, hogy Varsóban az ország számára pozitív döntéseket hozzanak.

A Jobbik szerint kulcsfontosságú megemlíteni, hogy a baloldal megsemmisítő vereséget szenvedett a választásokon, és Magyarországhoz hasonlóan elindult a teljesen felbomlás felé. Ezzel a kommunizmus utolsó maradványai is kiszorulnak a lengyel közéletből.

Történelmi időket élünk, Európa és határai számtalan válsággal és konfliktussal terheltek. Az új lengyel kormány és a parlament annak lehetőségét vetíti előre, hogy varsói vezetéssel, közösen megalkossunk egy közép-kelet-európai együttműködést, ezáltal segítve saját érdekeink képviseletét a globális központosító erőkkel szemben. Nem elköteleződve sem a Nyugat, sem pedig a Kelet felé, bízunk benne, Varsó szövetségesünk lesz abban, hogy saját érdekeinket érvényesítve megteremthessünk egy valódi keresztény és tradicionális alapokon nyugvó Európát.