A karácsonyfa alá: nyomoz a rendőrség az ORÖ-elnök luxus Audija miatt

Egy újabb nap, egy újabb ügy.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az 1,6 milliárd forintos adósságban úszó szervezet elnöke, Balogh János számára egy Audi A4 típusú gépjárművet lízingel havonta 100 ezer forintért az ÖRO. Ehhez jön még hozzá a sofőr 250 ezer forintos bére, aki egyébként nem más, mint Balogh veje. Így kiszámolható: a kocsi 350 ezer forintjába kerül minden hónapban az ORÖ-nak, de akkor még az üzemanyagköltségekről nem beszéltünk.

Balogh János szerint az Audi beszerzését a korábbi hivatali gépjármű rossz műszaki állapota és „közlekedésbiztonsági szempontok” tették szükségessé. Csakhogy kiderült, mindez nem igaz. A korábbi – Volkswagen Tiguan típusú – hivatali jármű állapotát ugyanis a Porsche Buda szakszerviz mérte fel október végén, és azt állapította meg, hogy nincs komoly műszaki problémája, emlékeztetett az mno.hu.

A rendőrség hivatali visszaélés gyanúja miatt, ismeretlen tettessel szemben vizsgálódik, a lap szerint méghozzá a fekete luxus autó okán. A BRFK tájékoztatása alapján akár már karácsony előtt lezárhatják ezt a nyomozást.

Két hozzáértő ember sincs az ÖRO-ban

Egy kiszivárgott, és a Magyar Nemzet birtokába került júliusi hangfelvétel alapján kijelenthető, az 1,6 milliárdos tartozást maga előtt görgető szervezetnél igen sajátos rendszerben zajlik a "munka". A hivatalvezető egyebek mellett azt kifogásolta: két hónappal a májusi - Kisvárdán tartott - közgyűlés után sem kapott felhatalmazást arra, hogy a rendkívül pazarló módon működő hivatalt átszervezhesse úgy, hogy az megfelelően tudjon működni.

Az ügyben a nemzetiségi önkormányzat egyik képviselője Vajda László fordult a hatóságokhoz, mert a közgyűlés döntése nélkül, szabálytalanul kötött lízingszerződést a roma önkormányzat. Mint mondta, őt már meg is hallgatta a rendőrség az ügyben, a múlt héten három órán át faggatták a nyomozók.