A közalkalmazottak sanyargatása helyett a korrupciót kéne csökkenteni

A stadionépítés, a "kaszinókirály" támogatása, vagy a Liget-projekt elkapált tervei helyett értelmes dolgokra is mehetne pénz.

A jobbikos Hegedűs Lorántné sajtótájékoztatón hívta föl a figyelmet a téma fontosságára, és hangsúlyozta:

szerinte a szociálliberális és a Fidesz-kormányok is "betűre betartották" a 2008-as IMF-megállapodás azon pontját, amely alapján befagyasztották a közszolgák bérét.

Emiatt - folytatta - 8 év alatt 30 százalékkal csökkent a közszolgálatban dolgozók reálkeresete átlagban, így egy középfokú végzettségű köztisztviselőnek 33 évig kell dolgoznia, hogy többet kereshessen, mint a garantált bérminimum.

A nemzeti néppárt politikusa szerint a megoldás egy 20 százalékos béremelés lenne, ami egy év tekintetében 5 milliárd forintból megoldható, például a szombathelyi stadionra fordított összegekből, az "Andy Vajnának adott" adókedvezményekből, vagy a Liget-projekt kukába került terveire elköltött milliárdokból is fedezni lehetne ezt az intézkedést.

Ahhoz azonban, hogy sikeres legyen a közszolgálati szektor megmentése, a közalkalmazotti bértáblát is módosítani kell, tette hozzá.

Hegedűs Lorántné cinikusnak tartotta, hogy

a kormány a polgármestereknek üzenget, hogy oldják meg ők a béremelést, de a településeknek erre maximum a helyi adók drasztikus emelésével lenne lehetősége.

"A kormánynak az állam leépítése és a közszolgálatban dolgozók kiéheztetése helyett a korrupciót kellene csökkentenie"

- jelentette ki.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=tC_2YgpWKtY]