A lakosok és a dolgozók is tiltakoznak a szikszói kórház leépítése ellen

Tavaly már megszüntették a labort, idén pedig az egynapos sebészetet is bezárták. A Jobbik szerint a kormány cserbenhagyja az abaúji térség lakóit.

„Az abaúji emberek pénzéből megépült kórház évtizedes leépítése jól mutatja a baloldal és a Fidesz közös kórházrombolási stratégiáját. A nagykoalíciós kórházrombolás Szikszón folytatódik, ahol az eddig a lakosság és a szakma megelégedésére, uniós fejlesztésekből működő egynapos sebészeti ellátást szüntették meg, üresen maga mögött hagyva a közel egymilliárd forintból felújított és eszközökkel felszerelt műtőket”

- közölte múlt héten az Alfahírrel Lukács László György országgyűlési képviselő, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Azt is leszögezte, hogy a Jobbik a szikszói kórházhoz hasonló helyzetben lévő intézmények és az általa ellátottak védelmében is indítja el valódi nemzeti konzultációját, melynek keretében a lakosok, az egészségügyi dolgozók, és az ágazatban érintett szervezetek is véleményt nyilváníthatnak az egészségügy kérdéseiről, így saját kórházuk helyzetéről is.

Lukács László György és Hegedűs Edgár múlt heti sajtótájékoztatója valóságos lakossági fórummá változott a szikszói kórház előtt - Fotó: Facebook

Hegedűs Edgár, a Jobbik választókerületi elnöke keddi közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy az egynapos sebészet megszüntetése ellen nem csak a helyiek és a térségben élők tiltakoznak, hanem értesülései szerint az intézmény dolgozói részéről is ellenállásba ütközik.

„Ennek következtében felmerül a kérdés: vajon mire gondol a Fidesz, amikor a helyi igényeknek megfelelő ellátási modellről beszél?'

- tette fel a kérdést Hegedűs Edgár. Hozzátette: a szikszói és abaúji lakosság egyértelműen kinyilvánította az igényét, hogy szükség van az egynapos sebészeti ellátásra Szikszón.