A magyarok többsége védett határokkal rendelkező országban akar élni

A Jobbik üdvözli, hogy nyomására a kormány végre felismerte a menekültkérdés kezelésének fontosságát, egyben reméljük, mindez felemás kabinet-kommunikációból végre érdemi cselekvésbe csap át.
 
A nemzeti párt politikusa egyben figyelmeztet: a kormányzati álmokkal szemben a Jobbik nem gondolja, hogy a problémát hazánk a menekülteket „kibocsátó” országokban tudná megoldani.
 
Ezzel Z. Kárpát Dániel Kovács Zoltán kormányszóvivő pénteki nyilatkozatára utalt, amiben azt közölte: a problémát a gyökerénél kell orvosolni, a kiinduló országokban kell tartani a menekülteket, ott kell megoldani a problémákat, hogy az emberek el se induljanak.
 
Erről azért kijelenthető, hogy igen bonyolult vállalkozásnak tűnik.
 
Ugyanakkor azt is látjuk - fogalmazott a jobbikos honatya, hogy számos kérdésben Magyarország itthon is rendet tehetne: a határok tisztességes védelmére és a nyílt menekültszállók zárttá tételére van szükség.
 
Mint ismert, a Jobbik aláírás-gyűjtési kampánya során a magyar állampolgárok képesek az utcáról nyomást gyakorolni az Orbán-kormányra.
 
Z. Kárpát Dániel szerint a lakossági akció során egyértelművé vált azon állampolgári kívánság is, hogy az évekkel korábban felszámolt és a rendőrségbe integrált határőrség visszaállítására haladéktalanul kerüljön sor.