A MÁV már a latin-amerikai viszonyokat idézi

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elfogadhatatlannak tartja a latin-amerikai viszonyokat idéző, arcátlan bérpolitikát a MÁV berkein belül is.

Ander Balázs figyelmeztet:

a jövedelmi egyenlőtlenségek neoliberális iskolapéldájaként megvalósuló vasutas bérpolitika káros és velejéig igazságtalan, ezért nemet mondunk a társadalmi szakadék állami segítséggel történő további elmélyítésére.

Annál a társaságnál, ahol a méregdrágán megvalósított presztízsberuházások csillogó Patyomkin-világát a kontinentális éghajlaton legfeljebb csak a felsővezetők számára váratlanul érkező néhány centiméteres hó és fagy – elképesztő késések formájában – le tudja rombolni, ott nincs helye az urizálásnak, a felső kaszt kiváltságai ilyes fokú megerősítésének! - szögezi le a képviselő.

A jobbikos honatya szerint a bérfelzárkóztatás programja a közösségi közlekedésben sem tűr további halasztást, mert minden elvesztegetett pillanat egyre inkább növeli a feladatellátást fenyegető szakemberhiány veszélyét. A dolgozói szegénység felszámolása a MÁV munkavállalóinak esetében sem lehet sokadrangú kérdés, ezért a Jobbik a leghatározottabban kiáll a tisztességes bérfejlesztést megfogalmazó igények mellett.

Mélységesen elítéljük, hogy miközben a vezetők havi apanázsát akár ötmillió forintra is emelhetik, addig a munka dandárját becsülettel végző kétkezi vasutasok szemét mindössze félszázalékos béremeléssel igyekeznek kiszúrni - hangsúlyozza Ander Balázs.