A miniszteri tanácsadónak is jár az akciós lakás Ferencvárosban

Varga Zsoltné Szalai Piroska korábban a nők munkaerőpiaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos volt, ma pedig Varga Mihály miniszter tanácsadója, és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke a IX. kerületben, a Thaly Kálmán utcában, egy felújított ingatlanban jutott egy tetőtéri, panorámás lakáshoz.

Kopóként szimatolnák ki a budapesti ingatlanmutyikat

A Magyar Nemzet számolt be csütörtökön arról, hogy nemcsak a budai Várnegyedben, hanem a Ferencvárosban is egymás között osztogatják a piaci árak töredékéért az önkormányzati tulajdonban lévő felújított ingatlanokat a Fidesz-KDNP képviselői. Nemcsak az I. kerület fideszes polgármestere bérel áron alul önkormányzati lakást, a Magyar Nemzet Ferencvárosban is hasonló esetekre bukkant.

Bácskai János polgármester szerint minden szabályosan történt - így továbbra is megfelelő számára, hogy a piaci ár harmadáért jutottak lakáshoz bizonyos emberek.

Nem panorámás, nem luxus lakás

A Magyar Nemzet cikkének átvétele után portálunkhoz is eljuttatott egy közleményt Varga Zsoltné Szalai Piroska, amit természetesen szöveghűen közlünk.

"A férjem családja az 1930-as évek óta lakik Ferencvárosban egy olyan lakásban, amit a háború után elvettek, leválasztottak, államosítottak, s így lett önkormányzati bérlemény. A férjem itt nőtt fel, 1969 óta itt lakik, a nyolcvanas évek óta már bérlőként is bejegyezték az önkormányzatnál. 2011-ben azt a házat, amelyben a lakás is volt, az önkormányzat lebontotta, s ezért cserelakást kapott a férjem egy háztömbbel mellette, így költöztünk egy 47 nm-es önkormányzati lakásból egy felújított ház 54 nm-es tetőtéri lakásába az egész családommal, én csupán házastársi, családtagi minőségben. Itt élünk ma is. A lakásnak sem saját erkélye nincs, sem egyéb módon nem tekinthető panorámásnak, sem luxusnak. Az említett fotó a lakók közös tulajdonában és közös használatban levő folyosón készült. A kerület nagy részének adottsága, hogy a lakók a legfelső emelet folyosójáról nézhetik az augusztus huszadikai tűzijátékot. Én nem vagyok tősgyökeres ferencvárosi, de a családalapításunk, a házasságom óta én is itt élek, s nem is tervezünk ezen változtatni."

- írja közleményében Szalai Piroska.