A miskolci Fidesz visszaengedné a migránsokat Európából

Mint Pakusza Zoltán, a Jobbik önkormányzati képviselője hétfői tájékoztatóján elmondta, a testület a kötelező betelepítési kvóta elleni nyilatkozatot tárgyalta, melyhez a Jobbik módosító indítványt nyújtott be.

Azt szerették volna ugyanis elérni, hogy a miskolci közgyűlés ne csak a kvótára mondjanak nemet, de a migránsok visszatoloncolásának, ezzel együtt befogadó állomás létesítésének a lehetőségét is utasítsák el Miskolc területén belül.

A jobbikos politikus szerint ugyanis kitoloncolás esetén Nyugat-Európából abba az európai uniós tagállamba toloncolják vissza a migránsokat, ahol először regisztrálták őket.

Pakusza közölte, a Fidesz nem támogatta a Jobbik javaslatát, ezzel pedig félő, hogy ugyanaz fog történni a migránskérdésben, mint a földkérdésben, amelyben a kormánypárt szintén megvezette a miskolciakat. Korábban Sebestyén László, a Fidesz miskolci elnöke azt mondta, könnyebb aranyat mosni a Szinvából mint külföldinek földet vásárolnia hazánkban.

Ma pedig már áron alul juthatnak földhöz, köszönhetően annak, hogy a Fidesz nyitva hagyta a kiskapukat. A mostani nyilatkozatban a Jobbik szerette volna, ha a migránsok visszatoloncolásának kérdésében nem követjük el ezeket a hibákat, és bezárjuk a kiskapukat is, ezt azonban a Fidesz nem engedte.

„Úgy látszik, hiába a sok miskolci aláírása, véleményük nem érdekli a városvezetést”

- összegezte véleményét a Jobbik képviselője.