A Mol is bizniszelt Pharaonnal

Orbán szembeszomszédja és a kormány egyik kedvenc üzletembere, az Interpol által körözött Pharaon az említett cég elnöke és igazgatósági tagja.
 
A lap megkérdezte a Mol-t, nem tartják-e aggályosnak, hogy az amerikai hatóságok által 1991 óta üldözött Pharaonnal szerződtek, de nem válaszoltak a kérdésre, csak annyit írtak, hogy 1999 óta vannak jelen Pakisztánban, az ottani cégekkel pedig a helyi menedzsment tartja a kapcsolatot.
 
Orbán Pharaon professzorként emlegeti a milliárdost, a miniszterelnök azt mondta, megvizsgálták az üzletembert a hatóságok, de nem tártak fel nemzetbiztonsági kockázatot az itteni tevékenységével kapcsolatban. Németh Szilárd pedig azt mondta, lehet, hogy ez nem is az a Pharaon, csak egy névrokon.
 
Az azonban biztos, hogy az amerikai hatóságok egy Ghaith Pharaon nevű milliárdost keresnek, 25 évvel ezelőtt csalás előkészítésével, csalással, zsarolás előkészítésével, valamint bűnrészességgel és bűnpártolással vádolták meg. Később – 1993-ban – tovább bővült a számlájára írt bűncselekmények listája, 30 év börtön és pénzbüntetés várna rá, a magyar hatóságok azonban a Magyar Nemzet értesülései szerint nem együttműködőek az ügyben. 
 

Pharaon-ügy: nincs együttműködés a magyar és az amerikai hatóságok között

Az Orbán Viktor által is ismert szaúdi milliárdost az Egyesült Államok hatóságai 1991 óta több bűncselekmény elkövetésével vádolják, de a kormány szerint nem biztos, hogy ugyanarról a személyről van szó. Egy Ghaith Pharaon nevű szaúdi üzletember ellen azonban továbbra is amerikai elfogatóparancs van érvényben, illetve szerepel az Interpol vörös riasztási listáján.