A nyugdíjkérdés bérkérdés

A Jobbik csatlakozik a férfiak 40 évnyi munkaviszony után történő nyugdíjba vonulását lehetővé tevő népszavazási kezdeményezéshez és aláírás gyűjtő akcióhoz.

A politikus azt kérte a párt aktivistáitól és szimpatizánsaitól, hogy menjek ki az utcára és gyűjtsék az aláírásokat. Azt szeretnék, hogy a népszavazás kiíráshoz szükséges 200 ezer aláírás minél hamarabb meglegyen, ezért szeptember hónapban 50 ezer szignót kívánnak összegyűjteni. Amennyiben ez nem lenne elegendő, úgy tovább fogják folytatni akciójukat.

Sneider Tamás újabb jobbikos országjárást is bejelentett. Szeretnénk ugyanis minél szélesebb tömegekkel megismertetni azt, hogy milyen szabályok alapján mehetnének 40 év munkaviszony után a férfiak nyugdíjba, amennyiben így döntenek.

Azoknak, akik a demográfiai válság miatt aggódnak a nyugdíjrendszer fenntarthatósága miatt azt üzente: Az EU-ban Magyarországon vannak a legalacsonyabb bérek és csupán Romániát és Bulgáriát előzzük meg. A politikus szerint egy jó gazdaságpolitikával tíz év alatt jelentős reálbér növekedést lehetne elérni, így sokkal több bevétel folyna be adók és járulékok formájában az államkasszába. Ebből a többletbevételből pedig finanszírozni lehetne, a nyugdíjkassza többletterheit. Hozzátette: a nyugdíjrendszer akkor fog összeomlani, ha továbbra is minimálbéren kénytelen dolgozni a munkavállalók egyharmada. Álláspontja szerint, ha ebben nem történik jelentős változás, azt hosszú távon az egész magyar társadalom meg fogja sínyleni.